Згадаємо про «конкретні справи»?

05 червня 2012, 19:00
Власник сторінки
Народний депутат України
0
416

Вінницькі комунальні і приватні ЗМІ захлеснув вал звітів народних депутатів про проведену роботу.

Вінницькі комунальні і приватні ЗМІ захлеснув вал звітів народних депутатів про проведену роботу. Розповідається про благодійні акції, законодавчі ініціативи, «турботу про людей» та «конкретні справи», які народні обранці день і вночі робили для власного округу.

Якщо зважати на те, що вибори 2006 та 2007 років відбувалися за пропорційною системою, то подібну турботу про виборчі округи можна було б лише вітати, оскільки депутати, формально не закріплені за певними територіями, все ж переймалися проблемами їхніх мешканців. Але пікантність ситуації у тому, що більшість професійних політиків, які нині завзято «окучують» виборчі округи, балотувалися у них не лише на минулих виборах, а й у 2002, 1998, а, деякі, навіть у 1994 роках.

Після 2002 року цих депутатів майже не бачили у тих округах, у яких вони перемогли. Не кажучи вже про 2006 і 2007 роки. Не працювали громадські приймальні, не відбувалися виїзні прийоми, не заслуховувалися звіти депутатів на засіданнях місцевих рад та сільських сходах.

Рідкісні «наїзди» VIP-агітаторів відбувалися лише напередодні виборів, коли «електорат» слід було енергійно мобілізувати. Весь інший час політики «виблискували» на політичних телешоу, готували і виголошували яскраві промови з трибуни Верховної Ради, але, в основному, – вирішували власні питання.

І тут, раптом, виявляється, що виборці певних виборчих округів знову стали потрібними депутату як «електорат», який не те, що має, а просто – зобов’язаний підтримати його під час голосування, щоб бажаний мандат знову опинився у депутатській кишені.

Тому і триває цей фарс, коли депутати, яких роками не бачили у межах виборчих округів, заявляють: «Ми ж Ваші, місцеві». Однак вони помиляються – українці уже давно зрозуміли різницю між місцевими громадськими діячами, які весь час проживають у межах округу і по-справжньому вболіватимуть за його розвиток, та «варягами», для яких абсолютно байдуже, де вони можуть зібрати максимальну кількість голосів.

Член Політради

Політичної партії «УДАР» Віталія Кличка»

Геннадій Ткачук

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: УДАР Віталія Кличка,Вінницька область
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.