Чому Україну не вважають миролюбною країною?

15 червня 2012, 09:15
Власник сторінки
Народний депутат України
0
579

Стабільність – це мовою влади. Мовою фактів – це міжнародна ізоляція

Днями група міжнародних експертів оприлюднила щорічний Глобальний індекс миролюбності країн світу. Україна у цьому рейтингу опинилася десь посередині – на 71 місці зі 158 держав.

На перший погляд – така позиція дещо дивна, враховуючи те, що найбільш миролюбними країнами було визнано членів НАТО Ісландію і Данію, а Великобританія, військовий контингент якої знаходиться у декількох «гарячих точках», займає 29 місце, тобто в очах міжнародних аналітиків вважається вдвічі миролюбнішою за Україну.

Здається – в України немає територіальних претензій до інших держав. Вона не є членом військових блоків, а наші Збройні Сили не беруть участь у військових операціях, виконуючи суто миротворчі функції.

Чим у такому випадку можна пояснити таке низьке місце?

А тим, що Глобальний індекс миролюбності розраховується, у тому числі і за критеріями політичної нестабільності, рівня поваги до прав людини, кількістю ув’язнених та кількістю офіцерів поліції і служб безпеки. А ці показники, при усій неагресивності зовнішньої політики України, вперто «тягнуть» її униз рейтингової таблиці.

Міжнародна спільнота, здається, уже втомилася вказувати Україні на порушення прав людини і поширення авторитарних тенденцій, зазначаючи, що саме це – не менталітет, і не економіка, і не історична доля – є основною перешкодою для європейської інтеграції нашої держави.

Влада – робить вигляд, що все розвивається стабільно і прогнозовано. Але стабільність – це мовою влади. Мовою фактів – це міжнародна ізоляція.

Член Політради «УДАРу» Віталія Кличка

Геннадій Ткачук

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: НАТО-Украина,УДАР Віталія Кличка,права людини,міжнародні відносини,Глобальний індекс миролюбності
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.