Конференція ООН зі сталого розвитку Ріо+20

25 червня 2012, 18:49
Власник сторінки
громадський діяч, еколог
0
779

Павло Хазан взяв участь у конференції Ріо+20


В рамках конференції Ріо+20 відбувся форум представників зелених партій з більше 30-ти країн світу, які зібрались, щоб обговорити перспективи співробітництва, питання розвитку зеленої економіки, виконання резолюції, що була прийняти на останньому з'їзді Глобальних Зелених (який відбувся у квітні 2012 року в Сенегалі). Одним з ключових питань було обговорення спільної позиції зелених щодо фінального документу конференції Ріо+20.


Від українських зелених на форумі був присутній голова Дніпропетровської організації ПЗУ Павло Хазан. Виступаючи на пленарному засіданні Павло Хазан розповів про ситуацію в Україні. Він зазначив, що антидемократичні процеси, що відбуваються в центрі Європи, не можуть бути поза увагою світової громадськості. "Зараз саме той час, коли зелені всього світу мають об'єднатися, аби допомогти Європейським країнам подолати диктатуру, сказав Хазан, ми вдячні вам з солідарність у нашій боротьбі за демократію в Україні, проти диктатури та корупції, за встановлення цивілізованої державної моделі керування країною".


П.Хазан взяв участь також у інших заходах Ріо+20
семінарах, конференціях, круглих столах, а також обговоренні документу "The future we want". На його думку це документ, який свідчить про повну відсутність політичної волі та терміновості у вирішенні нагальних екологічних питань. Документ відзеркалює короткостроковість національних планів дій та не має зв'язку із глобальними планетарними задачами.



«Неоліберальна економічна модель все ще є домінуючою парадигмою, що не має нічого спільного із постулатами сталого розвитку. Терміновим є реформування інститутів ООН, які все ще частково фінансуються транснаціональними корпораціями, які серйозно впливають на політику цих інституцій. Про це неодноразово наголошували представники Global Greens під час конференції. На жаль документ свідчить про повну відсутність включення пропозицій громадський організацій. Ми бачимо, що це був великий саміт для великих корпорацій» – вважає голова Дніпропетровської організації ПЗУ Павло Хазан.


На думку представників зелених партій "The future we want", абсолютно не відповідає цій назві. «Це не той результат, якого чекало суспільство від керівників урядів країн світу та ООН, що мав бути після тривалого переговорного процесу між всіма сторонами суспільства. В той час, коли конче необхідні реальні термінові кроки на подолання екологічної, соціальної та економічної кризи, уряди держав прийняли документ, що зручний саме для урядовців і який не може заставити робити ці кроки.


Всі 283 параграфи офіційного документу "The future we want" мали б нам дати відповідь на нагальні питання сьогодення та мали б бути дороговказом для формування подальших стратегій держав та всього світу на шляху до сталого розвитку. Проте ми маємо констатувати, що за 20 років після першого саміту зі сталого розвитку у Ріо (1992 року) уряди країн під егідою ООН прийняли документ, який повністю втрачає дух та надбання Ріо-92. І цей ООНівскій саміт увійде в історію, як велика поразка всіх сторін переговорного процесу» – зазначив Павло Хазан.


В рамках форуму Павло Хазан зустрівся з сенаторам із Австралії Ларісою Ватерс та бразильським сенатором Аспазією Камарго, та взяв участь у зйомках австралійського фільму, що присвячений питанням зеленої економіки та зелених технологій.



Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Хазан,Khazan
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.