Остаточний крах пенсійної системи в Україні

26 червня 2012, 16:15
Власник сторінки
Народний депутат України
0
471

одним розчерком пера дефіцит Пенсійного фонду зріс у півтори рази

Постановою Кабінету Міністрів України № 576 від 25.06.2012 року «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 8 лютого 2012 р. № 69» «у підрозділі «Покриття дефіциту коштів Пенсійного фонду України для виплати пенсій за рахунок коштів Державного бюджету України» цифри «9 705 030,3» замінити цифрами «15 323 930,3».

Мова звісно йде про мільярди гривень.

Це значить те, що одним розчерком пера дефіцит Пенсійного фонду зріс у півтори рази. Вдумайтеся! Не поступово, – вирівнюючи бюджетні видатки раз на місяць чи два, – а як грім серед ясного неба.

Хоча звідки цьому дефіцитові взятися? Пенсійний вік збільшено. Рішення судів про виплати компенсації усім пенсіонерам, які роками одержували занижену пенсію, не виконуються. Скорочено низку пільг. Водночас, збільшено відрахування до ПФ від легального заробітку мільйонів людей.

То звідки ж дефіцит?

Певне – через ухвалені «під вибори» «соціальні ініціативи», кошти на які поступають завдяки збільшенню митних зборів, акцизів, підвищення податків? Але ж це вже спричинило різкий стрибок цін і на харчові продукти, і на техніку. І громадяни, взагалі, та пенсіонери, зокрема, від цих «ініціатив», які не забезпечує жоден ріст економіки, лише постраждали.

Немає питань – пенсії потрібно підвищувати. Але у який спосіб це робить нинішня влада? Шляхом збільшення дефіциту Пенсійного фонду, який за їхніми розрахунками, має «протриматися» лише до виборів (а далі він просто фізично не потягне таке навантаження). І тоді для пенсій – ані мінімальних, ані середніх просто не вистачить коштів.

Проте, можна не сумніватися, максимальні пенсії – для колишніх депутатів, міністрів, суддів та генералів у відставці від катастрофи Пенсійного фонду не постраждають.

Зупинити ПФ на краю провалля можна у єдиний спосіб – не дати утриматися при владі нинішнім «професіоналам», які абсолютно провалили і пенсійну реформу, як провалили і ще провалять усі інші.

Ось і думайте, народ України, кого слід підтримати на парламентських виборах.

Член Політради «УДАРу» Віталія Кличка»

Геннадій Ткачук

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: УДАР Віталія Кличка,Пенсійний фонд,пенсійний вік,пенсійна реформа,Кабінет Міністрів,бюджет 2012,соціальні ініціативи президента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.