Леонід Кравчук і Конституційна асамблея

27 червня 2012, 08:28
Власник сторінки
0
448

Якщо Кравчук каже, що статус Президента змінювати непотрібно, то саме про зміну статусу і йде мова у кулуарах «Конституційної асамблеї»

Так звана «Конституційна асамблея», яка нещодавно розпочала роботу в Україні є нічим іншим, як прихованою спробою провести рішення про обрання Президента України у парламенті.

Подивіться, хто найбільш палко виступив на підтримку переписування Конституції – це живе уособлення української політики за усі роки Незалежності – з біганням по партіях, кардинальною зміною пріоритетів та поглядів, ідейних принципів та переконань – Леонід Кравчук.

Як пояснює Кравчук, чинна Конституція скомпрометована, оскільки до неї не раз вносилися поправки. Кравчук пропонує почати з «чистого аркуша». Незаангажовані вчені-правники напишуть текст, Верховна Рада його ухвалить, народ на референдумі освятить. Однак Кравчук, який впродовж власної президентської каденції так і не зумів добитися прийняття Конституції, не озвучує очевидні речі.

Перше – до Конституції США також неодноразово вносилися поправки, однак ніхто її скомпрометованою не вважає.

Друге – відповідно до статті 5 діючої Конституції, носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ. Право визначати і змінювати конституційний лад в Україні належить виключно народові і не може бути узурповане державою, її органами або посадовими особами. А тому зміни до Конституції мають бути ініційовані виключно Народом, а не владою, яка у 2010 році фактично вдалася до зміни конституційного ладу на президентську республіку.

Озвучені Кравчуком відверті інсинуації і перекручування фактів говорить про одне – у нинішньої влади є власні, абсолютно таємні наміри щодо внесення змін до Конституції, найймовірніше – у частині обрання Президента у парламенті. А усі інші розмови про недосконалість і скомпрометованість Конституції є лише маніпуляцією свідомістю українського народу.

«Я вважаю, що змінювати статус Президента України немає потреби», – заявив Леонід Кравчук. Кому ми віримо? Людині, яка ще за декілька тижнів до першого туру президентських виборів у 1994 році категорично відкидала саму можливість власної участі у них, але раптово змінила думку?

Людині, за правління якої зникли усі заощаджені гроші наших батьків? Людині, яка завжди виступала за тих, хто був і є при владі?

Тож, якщо Кравчук каже, що статус Президента змінювати непотрібно, то саме про зміну статусу і йде мова у кулуарах «Конституційної асамблеї».

Голова Вінницької обласної організації

«УДАРу» Віталія Кличка

Ігор Ткачук

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: УДАР Віталія Кличка,конституція Україна,конституційна асамблея
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.