Гурт «Веремій» став жертвою злодіїв на фестивалі «Трипільське коло»

30 червня 2012, 14:58
Власник сторінки
журналіст, волонтер, видавець, голова Білоцерківської "Просвіти"
0
1673
Гурт «Веремій» став жертвою злодіїв на фестивалі «Трипільське коло»

В музикантів поцупилили бас-гітару, дорогі фотоапарати та документи

29 червня на фестивалі «Трипільське коло», який проходить на пагорбах поблизу Ржищева (Київська область), стався прикрий випадок з музикантами одного з найперспективніших гуртів української рок-сцени «Веремій», виступ якого заплановано на сьогодні (30 червня) музичної програми. За словами лідера гурту Віталія Калініченка, організатори фестивалю запропонували їм оселитися в гуртожитку або на території фестивального наметового містечка. «Веремій» вибрав другий варіант і поставив намети поблизу табору волонтерів. Після поселення музиканти вирушили оглянути територію фестивалю та послухати виступ своїх колег. Повернувшись до місця ночівлі, учасники гурту виявили зникнення багатьох цінних речей. Особливо прикро було втратити особисті документи, бас-гітару та дві фотокамери. Після наполегливих та неодноразових звернень до організаторів фестивалю з повідомленнями про факт крадіжки розшуком нечистих на руку людей зайнялись працівники правоохоронних органів.

З’ясувалося, що випадки пропажі особистих речей на цьогорічному фестивалі «Трипільське коло» були непоодинокі. Найчастіше злодії викидали попередньо вичищені від цінних речей сумки та наплічники поблизу території наметового містечка. Директор та генеральний продюсер «Трипільського кола» Олесь Журавчак коментуючи цей прикрий випадок сказав, що організатори створили простір для творчості, свого роду модель міста, і, як у кожному місті, тут трапляються прикрі випадки. Адже, по даним реєстрації, на фестиваль прибуло понад 10 тисяч людей.

На фестивалях є практика, коли про загублені, або вкрадені речі робилося оголошення зі сцени, в яких пропонувалося повернути знайдене (і поцуплене) власникам. Минула майже доба з моменту крадіжки особистих речей гурту «Веремій», але організатори фестивалю «Трипільське коло» не зробили ще жодного повідомлення про крадіжки. Координатор волонтерів Рада Назаренко та ведуча Малої сцени  Фьокла взагалі дізналася про крадіжку від журналістів. Виникає питання: мовчання організаторів фестивалю це намагання зберегти спокій у таборі чи звичайнісінька байдужість?

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: фестиваль,Трипільське Коло,злодії,крадіжка,Веремій,бас-гітара
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.