День молоді

02 липня 2012, 10:43
Власник сторінки
Голова підкомітету з питань контролю та законодавчого забезпечення регулювання ринків фінансових послуг
0
436

Яка вона, молодь України?

Тиждень тому відбувся День молоді.

Чудове свято, щороку ми приділяємо його організації неабияку увагу.  Але мова радше не про цей день, а про тих, для кого воно. Протягом кількох годин я мав змогу побути у ролі такого собі стороннього спостерігача  – навколо мене відбувалось яскраве дійство, виступали спортсмени, гуркотіли ролики, шелестіли повітряні змії…Серед усієї цієї круговерті я зловив себе на тому, що ось саме тут, саме зараз переді мною яскрава неоднорідна мозаїка, такий собі якісно-кількісний зріз того прошарку суспільства, яке ми називаємо звучним і гордим словом «молодь». Адже хтось цієї миті ставить черговий спортивний рекорд, а хтось курить чергову пачку за день. Хтось серед цієї юрби однолітків сидить на маминій шиї, хтось вже давно працює, просуваючись на шляху до мрії та успіху…

Яка вона, молодь України? Це питання, звісно, не має однозначної відповіді. Не варто підтакувати  невдоволеним бабцям на лавці, для яких, у більшості випадків, вердикт один і невтішний  – «неввічливі, неосвічені, ледачі, страх-жах-сором!».  Так само як і співати оди геніальності, виховуючи самозакоханих егоїстів та егоцентриків з заниженим рівнем IQ . Усіх єдиним мірилом не переміряєш.

Я працюю з молоддю з самого початку своєї кар’єри. За десяток років я зрозумів одну просту, але вкрай важливу річ. Успішна, перспективна, розумна молодь – це молодь, яка працює над собою сама. У жодному разі не хочу применшити значення якості освіти, державного забезпечення, соціальних гарантій та інших беззаперечно важливих фактів. Йдеться трохи про інше. Про бажання, прагнення, жагу, ініціативу. Виховують дітей. Старшим можна тільки посприяти, підказати, підштовхнути у правильному напрямку, продемонструвати свою підтримку і віру.

Молодь виховує себе сама.  І тільки від неї залежить, чи скористається вона наданим шансом, чи не побоїться реалізувати себе, чи прийме наданий посил. Коли ти молодий, здається що Завтра – це дуже нескоро. Але молодь має піклуватись про своє майбутнє вже сьогодні! І  дбати про благо нації, починаючи з себе!  Здоровий спосіб життя, заняття спортом, серйозне ставлення до власної освіти, громадська діяльність, активна  громадянська позиція – усе це важливі складові того самого успішного Завтра, підвалини якого потрібно закладати вже зараз, тут і сьогодні.

У рамках відзначення Року спорту та здорового способу життя молоді учасники  показових виступів з роликового спорту та на лінійній канатній дорозі, з вінч-парку ,  армреслінгу, перетягування канату, гирьового спорту, дартсу, стрітболу,  кільцевій канатній дорозі, памп-треку, стріт-воркауту, біг-джампінгу, фрірангу, болдерінгу, слеклайну, скімборду, міні-футболу, флорболу та з пляжного волейболу справили на мене дуже яскраве враження. Успіхи в  спорті неможливі без сили характеру. Я пишаюся тією молоддю, яка надає чималого значення своєму розвитку, як ментальному,так і фізичному.

Я  вірю, що кожна наша акція стає черговим приводом замислитись про сутність власного життя для тих молодих людей,  якій ще досі не відчули бажання розвиватись і робити реальні дії на користь власного майбутнього та майбутнього України.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.