Перший раунд опозиція виграла

09 липня 2012, 13:58
Власник сторінки
0
416

Наш голос влада почула.

Скандальний мовний законопроект так і не став Законом. Поки спікер Верховної Ради його не підпише – у силу він не вступить. А сам він заявив, що підписувати не буде у жодному випадку. Це сталося тому, що для очільника парламенту «раптово» стали відомі чисельні порушення при голосуванні за законопроект?

Ну, «порушення» – це, по-можливості, коректно. Насправді, і на регламент, і на елементарну процедуру особистого голосування (та й політичну культуру) у цьому «парламенті» ніхто уже давно уваги не звертає.

Спікер не бачив цих «порушень» при укладанні Харківських угод. Не бачив їх у поведінці «тушок», у блокуваннях трибун та бійках, в антиконституційних голосуваннях пенсійної та інших «реформ». Безумовно, все було погоджено і цього разу. Було, як і зазвичай, пророблено і втілено просту та ефективну у власному примітивізмі схему відволікання уваги опозиції, раптової зміни порядку денного, голосування чужими картками та фальсифікації результатів. Але, зненацька, спікер висловився проти. І навіть заявив про зруйнування українського парламентаризму.

Чому так?

Та тому, що, можливо, вперше парламентська і позапарламентська опозиція, громадськість виступили єдиним фронтом на захист української мови. Продемонстрували власну готовність вийти до народу і боротися спільно з ним лідери парламентської опозиції. Негайно зорганізувалася і виступила проти дій влади позапарламентська опозиція. Події одержали такий резонанс і відгук у людей, що, певно, вперше після Майдану-2004 чітко і голосно пролунало слово – «Супротив»! І це почула влада.

Багато вінничан неодноразово приїздили до столиці на акції протесту. Близько сотні активістів «УДАРу» Віталія Кличка» організовано прибули від вінницької парторганізації. Наступного ранку, після «голосування» за законопроект і подій перед Українським домом, вінницькі «ударники» уже виставили пікети протесту. Усіма можливими засобами і каналами нами доносилася інформація до мешканців Вінниччини, яких закликали оцінити дії «народних обранців» та тієї політики, яку вони намагаються нам нав’язати.

Цей супротив був організованим і згуртованим. Мав і має чіткі цілі і розуміння, як цих цілей досягти. І саме цього боїться влада, прекрасно знаючи, що можна розправитися з десятками, сотнями, тисячами людей, але проти мільйонів вона безсила.

Ось саме це і зрозумів досвідчений спікер українського парламенту. Саме тому він повів мову про зраду, порушення законів та регламенту, нехтування елементарними правилами політичної поведінки.

Наш супротив змусив владу відступити. Перший раунд – за нами. І будьте впевнені – ми доведемо до перемоги на парламентських виборах нашу боротьбу за Україну.

Голова Вінницької обласної організації

«УДАРу Віталія Кличка»

Ігор Ткачук

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: опозиція,Майдан-2,УДАР Віталія Кличка,Вінниця,Харківські угоди,ВИБОРИ 2012,законопроект "Про засади державної мовної політик
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.