Чеські інвестори зацікавились будівництвом сміттєпереробного заводу в Козятині

15 липня 2012, 15:31
Власник сторінки
Голова Козятинської організації "Наш Дім Вінниччина" zubko.igor@gmail.com тел. +38 (098) 383-000-7 http://nashdim.vn.ua/
0
568
Чеські інвестори зацікавились будівництвом сміттєпереробного заводу в Козятині

Голова громадської організації «Наш дім – Вінниччина» Ігор Зубко нещодавно зустрічався із партнерами з Чехії у Вінниці.......

Проблема утилізації побутових відходів давно набрала глобальних масштабів. Люди вже віднайшли максимально безпечні способи усунення непотребу, навіть навчилися робити його корисними завдяки повторному використанню. Однак в країнах третього світу ця проблема досі залишається невирішеною. На жаль, і Україна належить до їх числа. 
Козятинське комунальне підприємство «Будтеплосервіс», забезпечивши городян теплом, заборгувало величезні кошти, які не мало можливості повертати, і тепер змушене проходити процедуру банкрутства. На його балансі перебуває міське сміттєзвалище, яке після збанкрутіння залишилося без належного нагляду. За словами очевидців, цей полігон для складування твердих побутових відходів цілий рік горить. Усе було б, можливо, не так страшно, якби звалище не знаходилося близько від околиці міста, на якій розміщено приватний сектор. Адже горючі пластик, поліетиленова плівка, ПВХ - матеріал, з якого виготовляють пляшки, - виділяють небезпечний газ діоксин, що дуже шкодить здоров’ю людей.
Голова громадської організації «Наш дім – Вінниччина» Ігор Зубко нещодавно зустрічався із партнерами з Чехії у Вінниці і запропонував відвідати сміттєзвалище. Довго не розмірковуючи, до Козятина виїхав керівник компанії «BONNETRA s.r.o» Давид Міллер і на власні очі переконався, що ситуація там дійсно жахлива. На полігоні разом з Ігорем Зубко було обговорено проблему утилізації сміття. 
- Наша мета – запроваджувати в Україні екологічно чисті європейські технології, які не будуть забруднювати навколишнє середовище, - зазначив після огляду Давид Міллер. 
Таким чином, вже зроблено перший крок до вирішення проблеми. Після аналізу спеціалістами буде складено бізнес-план для будівництва сміттєпереробного заводу. Потім з ініціативи Ігоря Зубка вони звернуться з пропозиціями й вестимуть переговори з міською владою. Наразі зустріч із міським головою не проводилась через зайнятість Давида Міллера. Але було попередньо домовлено, що наступна зустріч відбудеться з представниками влади міста.
- Днями дим від пожежі доходив до приватних забудов і залізничного училища. Він уже застилає автотрасу Вінниця-Біла Церква, – розповідає про побачене Ігор Зубко. – Не можна стояти осторонь таких проблем, адже ми відповідаємо за те, в якому стані залишаємо природу своїм нащадкам. До речі, у Хмільнику вже ведеться роздільне збирання сміття, сусідній Калинівський район отримав від обласного бюджету 600 тисяч гривень на будівництво сміттєпереробного заводу.

Для довідки: «BONNETRA s.r.o» - чеська компанія, яка спеціалізується на будівництві нерухомості. Один із відділів компанії займається проектуванням та будівництвом сміттєпереробних заводів у Чехії.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: інвестори
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.