Кримський нокдаун Януковича

18 липня 2012, 12:58
Власник сторінки
0
402

Зустріч президентів України та Росії 12 липня в Ялті показала очевидне – на Януковича, як на президента України на чергових, або позачергових виборах вже ніхто не ставить.

Знакова зустріч відбулась в Криму між президентом України Віктором Януковичем та президентом Росії Володимиром Путіним 12 липня. Вона визначила наступний хід подій як в житті України, так і в житті самого Віктора Федоровича.

Спочатку розглянемо хронологію подій того липневого сонячного дня.

На 14:00 в Лівадійському палаці в Ялті запланована зустріч між Віктором Януковичем та Володимиром Путіним в рамках засідання українсько-російської комісії. Літак президента Росії в аеропорту Севастополя очікують близько 13-ої години. Але з невідомих причин літак з високим гостем дружньої нам держави прибув з запізненням на декілька годин. ЗМІ повідомляють, що на три. Державні делегації, сам президент Янукович змушені очікувати. Очікувати й наздоганяти, кажуть найважче. Згадався відомий анекдот, коли “… а Вася в это время в баре разминался красненьким”.

Запізнення офіційних осіб трапляється в міжнародній дипломатії. Зовсім нещодавно новообраний президент Франції Франсуа Олланд спізнився на зустріч із канцлером дружньої їй Німеччини Ангелою Меркель. Там була сильна гроза та влучення блискавки в літак. Про щось подібне в випадку з президентом Росії світові ЗМІ не повідомляли. Можливо й була блискавка в думках Путіна, але якщо так, то вона різко змінила його поведінку після прильоту в Україну.

Прибувши на гостинну українську землю близько 16-ої, будучи зачарованим мальовничими місцями Криму, Володимир Путін забув мету свого приїзду. Про те, що високі українські делегації з самим президентом держави-господаря зустрічі в цей час вже довго його очікують. Гаряче морське повітря навіяло президенту держави-гостя думки про те, що він здійснив таку довгу подорож літаком в іншу державу, щоб побачити там байкерів “Ночные волки”. А в цей час пам’ятаємо “… а Вася в это время в баре разминался красненьким”. І тільки після того, як “Хірург”- лідер байкерів, кажуть після спільної чарки, навіяв у Путіна яскраві спогади, нагадавши знайомі слова “не віддавати Севастополь”, той, з сльозами в очах, згадав кінцеву мету свого приїзду.

Станом на 17:37 довгоочікувана зустріч таки відбулась.

Досвідчений дипломат, екс-міністр закордонних справ Володимир Огризко вважає, що наш президент, найвища посадова особа України отримала дипломатичного ляпаса.

“Замість того, щоб поспішати на зустріч, зробили зупинку, щоб випити чарку з байкерами… На мою думку, це – дипломатичний ляпас або дипломатичне хамство. Це ненормальний прояв відносин”, – заявив він.

Можливо й так. Дипломатична мова вона така ж тендітна та співуча, як і українська.

Потрібно бути президентом Віктором Януковичем, який по-дитячому ображається в той час, коли на нього тиснуть лідери західних країн, щоб зрозуміти той стан, в якому він опинився після того, як про нього забув президент східної.

То було те, що роблять брати Клички, щоправда на рингу. То був дипломатичний нокдаун. То було те, що  “у нас на районє” кажуть ще пряміше.

Коли світові змі розповсюдили зустріч Путіна зі своїм кумом Медведчуком після прощання з Віктором Януковичем і неформальної вечері з ним в одному з ресторанів Криму.

На віллі під звуки мелодії “Город над Нэвой” російський президент відвідав свою похресницю і її батька – екс-главу адміністрації президента України Віктора Медведчука. Нічого незвичайного в тих гостях не було. Респект Путіну, який не забуває кума. Респект Медведчуку, який гостинно того зістрічає. Але зйомка, яка там велась очевидно з санкції обох, була оприлюднена. Піар президенту Путіну такий не потрібен. Він, як кажуть, президент на найближчі дванадцять років. А для Медведчука, який раптом почав опікуватись долею свого народу, який проводить активну рекламу громадського об’єднання Український вибір, є переконаним прихильником самої повної інтеграції на пострадянському просторі й відкрито критикує Віктора Януковича за його небажання вступати в Митний союз, який ратує за надання російській мові в Україні статусу другої державної, це не просто піар. На цій зустрічі було запущено ідею федералізації України. Й наступні події це підтвердили.

Зустріч президентів України та Росії 12 липня в Ялті показала очевидне – на Януковича, як на президента України на чергових, або позачергових виборах вже ніхто не ставить. Ні західний світ, ні Росія, ні громадяни України. Президент Віктор Янукович наступну свою половину президентства буде піклуватись виключно про майбутнє своє та своєї “сім’ї”.

Від нокдауну його вже не врятує роздача “волостей”, чи то газотранспортної системи, чи то залишків державної власності, чи то Криму й навіть всього ПІСУАРу (південних та східних областей – південно-східної автономної республіки). Севастополь вже віддав. Мова й федералізація на черзі. Але прихильності від великого брата він так й не отримав. Буде черговий нокдаун. а потім й нокаут. Наступний глава держави буде інший. Нічна зустріч кумів визначила пріоритети.

Роздавши “волості” Віктор Янукович, можливо, отримає тільки захист та притулок у тих, хто ті “волості” одержить.

Але це зовсім інші інтереси, чим бачать їх громадяни України, активні українці.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Янукович,Путін
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.