До тебе

21 липня 2012, 10:07
Власник сторінки
0
404

чи можливо піти тим шляхом, до якого ти схиляєшся сам, якщо ми усі сидимо зараз у болоті по самісіньку шию? Й не лише сидимо, а й поступово занурюємося ще глибше - як ти вважаєш?

Шановний читачу!

Ти не хочеш миритися з тим становищем, у якому перебуває народ України? Ти бажаєш для нього кращої долі? Ти є націоналіст? Чи соціаліст? Чи прихильник чогось іншого? Й ти готовий взяти вила, палицю, каміння,.. аби досягти своїх прагнень? Чи маєш навіть якісь пропозиції щодо того, що й як потрібно робити та яким шляхом іти?...

Звертаюся до тебе з одним-єдиним проханням: дай відповідь самому собі на просте запитання - чи можливо піти тим шляхом, до якого ти схиляєшся сам, якщо ми усі сидимо зараз у болоті по самісіньку шию? Й не лише сидимо, а й поступово занурюємося ще глибше - як ти вважаєш? Та ще й, сидячи у болоті, почнемо набивати кишені камінням... - хіба це допоможе вилізти з болота та стати на твердий грунт, аби почати рухатися вперед? Ні, історія вже багато разів доводила, що такі дії лише прискорять наше занурення у болото ще глибше - й жодного разу не було по-іншому! ЖОДНОГО!

Ну сам подивися - ось узяли ми вила, палиці, каменюки,.. та й розвалили усю владну будівлю, стоїмо навкруг неї й гадаємо, що далі... Чи довго так триватиме? Ні, обов'язково й дуже швидко з'являться ті, хто підлістю, або хитрістю, або силою, або брехнею,.. швидше за інших займе розвалену будівлю й почне "наводити порядок". Порядок у ВЛАСНОМУ розумінні, звичайно. Так було ЗАВЖДИ, то чому ти вважаєш, що цього разу буде не так? Маєш якісь від когось гарантії? Викинь їх, бо вони - лише на той час, доки ти потрібен "гарантам"...

Чи згоден ти з тим, що я нічого зараз не вигадав? Й питаєш, що ж у такому разі робити? А я відповім - вилізти з болота, й якнайскоріше, на тверду землю, бо лише після того можливо буде кудись піти.

Як нам вибратися з тієї багнюки? Досить просто, якщо підійти до справи з головою,.. й ніякі вила навіть не потрібні (хіба що про всяк випадок):

 - по-перше, потрібно перестати "топити" одне одного, доводячи, який шлях є краще - про який шлях можна говорити, занурюючись у багнюку? Тобто ВСІМ небайдужим, НЕЗАЛЕЖНО від особистих уподобань щодо усіляких шляхів, на деякий час припинити суперечки щодо "кращості" саме своєї думки;
 - по-друге, подати одне одному руку - дістатися берега, коли "еліта" намагається тебе втопити, значно легше всім разом, ніж поодинці, та й берег - він ОДИН і ЄДИНИЙ для усіх нас. Таким чином, на цьому етапі у ВСІХ нас є СПІЛЬНА мета - незалежно від влади, "апазиції", "нових обличь", "справжньої еліти", особистих уподобань щодо партій, "-ізмів", "шляхів розвитку", й т.п., вилізти на цей берег.

Ці два пункти означають одне - підготовку до СВОГО референдуму, народного, незалежного ні від кого. Звісно, влада та її "казачки" будуть доводити, що він є незаконний. Але незаконним є сам закон про референдуми, який влада написала лише у своїх інтересах, не зважаючи на його антиконституційність. На цьому референдумі вкрай потрібно прийняти нову систему виборів (усіх виборів - від місцевих рад до президента), яка б унеможливила прихід до влади людей, що її негідні, а рвуться до неї лише як до "корита". Після цього референдуму потрібно, знову самотужки, провести вибори УСІХ виборних органів влади, але вже за НОВОЮ системою виборів.

У підсумку ми будемо мати СВОЮ владу, на управління якої ми й погодимося самим фактом референдуму та виборів, а отже - дієву та легітимну. З іншого боку, ще деякий час нинішні можновладці та їх підспівувачі з різних "опозицій" будуть твердити, що все це - незаконно й влада належить їм. Приблизно те саме можеш і ти зараз сказати - що влада просто від влади не відмовиться. На це я можу відповісти наступне:

 - по-перше, не існує й не може існувати ЖОДНОГО сценарію, за яким би влада ДОБРОВІЛЬНО поступилася своїм статусом. Таким чином, вона в будь-якому випадку буде чинити опір. Але що краще - надати їй можливість діяти проти нас згідно з тими ж законами, у тому числі й міжнародним правом, чи позбавити її такої можливості й залишити в її розпорядженні лише протизаконні методи?
 - по-друге, подумай сам - якщо від генерала з його лампасами побігла армія, то чи є в нього влада, щоб віддавати накази? Ото ж бо.

Що потрібно робити вже зараз? Та хоча б розповсюджувати цей текст серед усіх тобі знайомих та незнайомих людей, гуртуватися не навколо якогось "-ізму" (бо потонемо раніше, ніж з'явиться можливість його будувати, неважливо який), а навкруг необхідності зупинити сповзання України у прірву, де не мають ніякого значення наші думки чи вподобання. Якщо хтось бажає подробиць, то на сайті http://vocv.at.ua є більш, ніж достатньо, інформації з усіх згаданих питань. Отже, першим нашим завданням є робота суто інформаційна, підготовча. Ця робота, звісно, непомітна й для піару не підходить, але ж не самопіар нас цікавить і її потрібно робити? Чи ти вважаєш, що все само собою всіма взнається? Тож долучайся й не довіряй усіляким "казачкам", що вкидають які завгодно теми для їх обговорення чи суперечок, аби тільки ти не думав про те, щоб вийти з болота, створеного НИМИ для НАС.

Й ще пам'ятай - правда на нашому боці, й Господь - з нами. Тож нам лишається лише одне... і ти вже знаєш, що саме. Отже, до праці!
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.