Про громадський рух "Чесно" та Олеся Донія

26 липня 2012, 07:09
Власник сторінки
0
466

Громадський рух "Чесно" розпочав велику справу. І зараз найголовніше не піддаватись на провокації, а спокійно і впевнено продовжувати свою справу.

Мені подобається те, що рейтинг "Чесно" зацікавив громадськість і навіть деяких Народних депутатів. Водночас я не розумію претензій Олеся Донія. В чому проблема? "Чесно" публічно заявляє, що вони готові змінювати рейтинг кандидатів залежно від отриманої інформації. Якщо Олесь вважає, що його інформацію не беруть до уваги, нехай цю інформацію викладе публічно (форум, блог, сайт). І тоді вже буде зрозуміло, береться вона до уваги чи ні.

Олесь з одного боку не поганий політик. Проте в цій ситуації від повівся як ображена дитина, котру не нагородили медаллю на олімпіаді. Можна було б спокійніше вирішити це питання, а не звинувачувати рух в продажності, не надаючи при цьому конкретних доказів. Дискредитувати рух зараз - це найгірше, що можна зробити. Мені більше імпонує позиція Андрія Шевченка, який спокійно з'ясував ситуацію без галасу і крику. В його випадку теж можна було апелювати, що він був присутній на всіх сесіях, а не реєструвався тільки на вечірній.

До цього рейтингу треба ставитись дуже спокійно. Це не є істина, і не варто лишень по одному ньому обирати депутатів до Парламенту. Слід пам'ятати, що депутати оцінюються лишень за критеріями доброчесності. Це не є рейтинг ефективності депутатів чи рейтинг корисності для суспільства. Не слід плутати. Найкраще користуватись декількома критеріями, рейтингами при виборі.

Найцікавіше подивитись на цей рейтинг депутатів вже наступного парламенту. Адже вони будуть знати, що за ними слідкують, будуть знати методику, критерії. Дехто, можливо, виправиться, а інші так і залишаться. І тоді можна прослідкувати динаміку, яка краще покаже, хто і як працює і якими моральними якостями володіє.

І на завершення. Як казав мій викладач, наукове дослідження це --- безперервний процес, який не завершується ніколи. Тому чекаємо на нові результати. 
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.