Від нині Україна!

10 серпня 2012, 21:20
Власник сторінки
0
498

Наближається чергова річниця незалежності Держави. Фактично це свято не омине нікого: одних службові обов'язки змусять, інших в якості сторонніх і цинічних глядачів зачепить, але більшість розумом і

 серцем творитимуть це свято. Логічним продовженням цієї підготовки є пропозиція і в   соцмережі Facebook    https://www.facebook.com/events/214196202040310/
Хто відвідає цю сторінку побачить, що з образотворчим мистецтвом наче все і доладу, а от що стосується розумінння, тобто надати якесь логічне пояснення - проблема. Хоча вже минуло десятки рочків, а єдиного у'явлення про Україну нема. Відповідно і про суть цього свята.
І цьому є пояснення. Ще дуже багато в країні людей,які дивляться на світ очима "совка". Мова йде про людину, яка сформована  в радянські часи і встигла виховати дітей в цьому дусі. Вони б і раді по-іншому,та невзмозі, бо не розуміють, що саме не так. 
До речі, тлумачення таких понять на науковому грунті є функцією так званої еліти або філософів. Треба віддати належне, що багато хто із останніх розуміє цю ситуацію. Нажаль тільки ситуацію, а не сам процес. Наслідком є результат, який країна має...
Сама нагла частина майбутніх святкувальників - це християни усіх мастей. Вони так наполегливо проштовхують сюжети з елементами християнської символіки, що жах бере. Їх зовсім не зупиняє та обставина, що за Конституцією Україна світська держава. 
По-друге, та кількість тільки християнських богів. По-третє, наявність в Україні інших конфесій. А є й такі, що набагато ближчі за своєю суттю українцям...
Друга частина "працює" виключно в стилі соціалістичних штампів, наприклад:
"Вітаємо з Днем незалежності України!". До болю знайома картинка, коли на трибуні члени і гучний голос диктора кричить такі і подібні лозунги...
Моя пропозиція змінити напис на запропонованій аватарці
отримала відповідний опір.Ось мій варіант: "Від нині Україна!". В якості заперечення мого варіану був висунутий зустрічний "Україна - назавжди!". В чому ж різниця?
Україна - це живий організм, який лягає спати і прокидається разом з усіма своїми мешканцями; разом з усім світом, що її оточує і населяє. І кожного ранку вона нова! Новим листям, новим співом пташок, новими людськими думками... Вона живе!
І як пояснити Совку, що "Україна - назавжди!" - це Україна на кладовищі?  Вихід один -  дочекатись, поки Совок природнім шляхом опиниться там, куди він спроваджує Україну. А в цей час будем готувати фундамент для нової "Від нині Україна!"...
То в чому ж проблема Совка? Совок не вміє ставити питань. Чому? Він керується у своїх діях виключно двома првилами, які сформувала Система для успішного свого існування, а саме: не вкрадеш - не проживеш і треба у щось вірити. Все.
Основною провиною в цій системі вважається непослухом "начальства". Тільки за цю провину винуватця віддають до віддділу покарань з дотриманням відповідних формулювань(крадіжка, хабар...).
А ось і поняття "совок" з точки зору наукового аналізу. Щоправда вирваний з контексту відповідної доказової бази...
Совок - це гібрид, який утворився в результаті спотворених  матеріалістичних і ідеалістичних у'явлень, усвідомлень з міркувань комфортності, або адаптації розумових здібностей індивіда до відповідних умов соціальних вимог на відповідному етапі розвитку.
Саме агонізуюча метушня зборища совків в існуючій Системі, якій вже зарадити неможливо, дає   лише фон політичної діяльності.
І чим гучніш лунатиме "Від нині Україна!",  у відповідь за стугонить земля. Це означатиме одне - Совки ідуть у небуття широкими шеренгами!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: совок,24 серпня
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.