Війна у дітей війни продовжується… (ч.1)

13 серпня 2012, 14:51
Власник сторінки
Адвокат, Куратор горячей линии "Ты и право", Советник Председателя ФПУ по правовым вопросам
0
783

Як не прикро, але на сьогоднішній день пенсіонери змушені оббивати пороги пенсійного фонду, суду, аби отримати належні їм «копійки»...

  Як не прикро, але на сьогоднішній день пенсіонери змушені оббивати пороги пенсійного фонду, суду, аби отримати належні їм «копійки». Деяким вже вдалось відстояти власну правоту і отримати рішення суддів, які набрали законної сили. Здається ось вона справедливість. Але ж ні, звернувшись з таким рішенням до пенсійного фонду, отримуємо наступну відмову: у держави немає коштів аби виплати Вам заборгованість.

Люди стурбовані, звертаються з наступними проханнями:

«Звертаюсь від імені своєї бабусі. Вона подала скаргу до районного суду, маємо рішення - суд постановив виплатити соціальну допомогу. Далі була апеляція з боку пенсійного фонду. Київський апеляційний суд залишив рішення районного суду без змін. І все. На цьому все зупинилось. Допоможіть, будь ласка. Що робити далі? Чи вже немає сенсу? З повагою, Ніна.»

Отримання Вами рішення суду апеляційної інстанції свідчить про те, що рішення районного суду набрало законної сили і в такому разі підлягає виконанню. Але це ще не все, а початок стадії виконання судового рішення.

Для цього зверніться до суду, в який Ви подавали позовну заяву, вимагаючи стягнення недоплачених сум, щоб отримати рішення судів першої і апеляційних інстанцій, а також виконавчий лист. Для отримання виконавчого листа Вам слід написати і подати до суду відповідну заяву.

Отримавши виконавчий лист, відповідно до ст. 20 Закону України «Про виконавче провадження», пенсіонер повинен написати і подати до органу Державної виконавчої служби за місцезнаходженням боржника (в даному випадку управління пенсійного фонду) відповідну заяву про примусове виконання рішення, додавши до неї оригінал виданого судом виконавчого листа. Таку заяву краще написати в двох примірниках (один ви
залишаєте у виконавчій службі, а іншому попросіть поставити відмітку про прийняття, і зберігайте його як доказ подачі документів).

На протязі трьох днів з моменту отримання відділом Державної виконавчої служби заяви про примусове виконання рішення з доданим до неї виконавчим листом державний виконавець виносить постанову про відкриття виконавчого провадження, копію якої має направити і Вам, як заявнику. Після відкриття виконавчого провадження прямим обов’язком виконавчої служби є вжиття усіх заходів для своєчасного та повного виконання рішення суду.

Таким чином, як тільки рішення суду набирає законної сили відразу звертайтесь до Державної виконавчої служби. Лише за Вашої ініціативи державні виконавці відкриють провадження і будуть вживати заходів для забезпечення його виконання.

В такому разі Ви отримаєте гарантію своєчасного виконання управлінням Пенсійного фонду України судового рішення та виплати належних Вам коштів, оскільки за перешкоджання виконанню чи взагалі не виконання рішення суду посадовим особам винним у цьому загрожує кримінальна відповідальність.

З проблемами отримання державної соціальної допомоги дітям війни уже зіштовхнулися члени їх сімей. Маємо непоодинокі випадки, коли на користь дітей війни вже ухвалено рішення про виплату недоплаченої щомісячної допомоги до пенсії, однак вони у зв’язку зі смертю так і не отримали її, а пенсійний фонд рідним померлих присуджені грошові кошти надавати не поспішає.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: льготы,дети войны,несправедливость
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.