Міліція тисне на активістів Вінницького УДАРу

22 серпня 2012, 05:25
Власник сторінки
Народний депутат України
0
406

Вчора у Вінниці почалися політичні репресії.

Вчора, 21 серпня, нехтуючи елементарними законодавчими та процесуальними нормами, співробітниками силових структур на декілька годин безпідставно затримали кандидата у народні депутати до Верховної Ради від політичної партії УДАР, депутата Вінницької районної ради, керівника громадської приймальні та голову Вінницької міської парторганізації «УДАРу Віталія Кличка», відомого правозахистника Миколу Мосіна.

Затримання відбулося безпосередньо біля будинку Миколи Мосіна. Декілька молодиків без пред’явлення будь-якого посвідчення в цивільному одязі зі зброєю намагалися силою посадити активіста УДАРу в автомобіль, завдавши йому тілесні ушкодження і одягнувши на нього кайдани.

Почувши крики Миколи Мосіна по допомогу, сусіди зателефонували у чергову частину і викликали міліцію. Негайно під’їхав «Беркут». Як з’ясувалося, нападники теж були працівниками МВС. У райвідділі, куди було доставлено Миколу Мосіна, його безпідставно протримали декілька годин і, згодом, вимагаючи від нього забути про даний інцидент і погрожуючи, що, якщо він розповість про скоєний проти нього злочин, то всі силові структури знайдуть, за що «зачепитися». Для прояснення обставин затримання до райвідділу міліції виїхали представники обласного штабу партії УДАР.

Павла Мисака, якого без висування звинувачень і жодних підстав також було затримано там понад п’ять годин. Причому у Павла Мисака було знято відбитки пальців, а також проводилися «бесіда» про його політичні переконання і участь у виборчому процесі.

Його там попередили, що він має з’являтися в органи внутрішніх справ по першому телефонному дзвінку. 

Посилюється також тиск на членів та кандидатів від УДАРу і в інших населених пунктах області. Їм погрожують звільненням з роботи, переслідуваннями та фабрикацією карних справ, нічними дзвінками, що «влада у нас єдина і партія, яка має виграти, у нас одна».

Заявляю з цього приводу, що ми кардинально відкидаємо подібні методи ведення політичної діяльності та виборчої кампанії. Водночас ми вимагаємо, щоб винні у протиправних діях посадові особи та працівники правоохоронних органів були покарані. Ми готуємо звернення від УДАРу Віталія Кличка до Президента України і Генерального прокурора і вимагаємо розібратися з фактами свавілля.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: СБУ,Генеральная прокуратура,УДАР Віталія Кличка,Президент України,міліція,Вінниця,політичні репресії,ВИБОРИ 2012
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.