Кандидат в нардепи Людмила Дригало заявила про підпал свого підпримства

23 серпня 2012, 01:58
Власник сторінки
журналіст, волонтер, видавець, голова Білоцерківської "Просвіти"
0
874
Кандидат в нардепи Людмила Дригало заявила про підпал свого підпримства

Які сліди сховав вогонь?

Пізно ввечері 18 серпня в Білій Церкві сталася надзвичайна подія, яка має неабиякий резонанс – вогонь знищив дах і виробничі приміщення декількох цехів приватного підприємства «Дригало». Справа одразу набула скандального забарвлення, адже власник підприємства, відома далеко за межами нашого міста Людмила Борисівна Дригало, є не тільки успішною бізнесвумен, але й активним громадським та політичним діячем. Багато білоцерківців пов’язують пожежу саме з політичною діяльністю Людмили Дригало, адже вона є одним з кандидатів у народні депутати по білоцерківському 90-му одномандатному виборчому округу. У той же час голова Київської обласної державної адміністрації Анатолій Присяжнюк і Білоцерківський міський голова Василь Савчук на прес-конференціях та робочих нарадах просили утриматися від поспішних оцінок, наголошуючи, що визначити причини виникнення пожежі зможе слідча група, яка працює на згарищі.  


Для того щоб розставити усі крапки над «і», Людмила Дригало зібрала прес-конференцію для журналістів місцевих і всеукраїнських мас-медіа.

– Сталося те, що половина фабрики згоріла, – заявила підприємець, – пожежа була дуже велика, приїхало вісім чи дев’ять пожежних машин і змогли локалізувати пожежу лише через три годин. Згоріло дороге обладнання, вартість якого, за попередніми оцінками, становить близько трьох мільйонів доларів. Офіційна версія поки що така – на дах упав китайський ліхтарик, який і став причиною пожежі. Відверто скажу – я не погоджуюсь з такими висновками і в мене є для цього підстави. Справа в тому, що протягом останніх двох тижнів до мене приходили невідомі люди і пропонували зняти свою кандидатуру з виборчих перегонів. Я не погодилася. Тоді почали лунати завуальовані погрози, на кшталт того, що у мене велике підприємство і буде жаль, якщо з ним щось станеться. Я поставилася до погроз з іронією, на жаль, результат ми вже бачимо. Звичайно, ця пожежа напряму пов’язана з виборами. Хочу заявити, що на сьогодні я піду далі, і ніхто, й ніщо мене не зупинить. Протягом сімнадцяти років активної і важкої праці ми частину прибутку віддавали на благодійні заходи. Ми створювали соціальні мережі магазинів і аптек, заснували спортивну секцію, були меценатами різноманітних заходів. Тепер деякий час я не зможу вкладати кошти у соціальні проекти, бо треба буде вкладати зароблені кошти у відновлення виробництва. Але я сподіваюся, що компанія «Дригало» швидко подолає усі негаразди, бо з усієї України до нас телефонують дистриб’ютори, покупці і пропонують допомогу. Я сподіваюся, що спільними зусиллями ми відновимо виробництво і далі будемо працювати на благо України та Білої Церкви.

– Ви звернулися до правоохоронних органів з вимогою розслідувати причини пожежі?

– Звичайно. Компетентні органи вже працюють. Але й ми провели експеримент і спробували запалити фрагмент покриття даху цим китайським ліхтариком. У нас нічого не вийшло. А дах на виробничих корпусах зайнявся по всій площі буквально за п’ять хвилин. Висновки очевидні.

Версія навмисного підпалу, яку висловила Людмила Дригало, потребує ретельного вивчення. Адже якщо це виявиться правдою, то наше суспільство стає над прірвою «беспрєдєла» і повної особистої незахищеності. Тепер тільки час і правоохоронці скажуть, чи знищив вогонь сліди злочину і наші надії на справедливе життя.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: вибори,погрози,Біла Церква,Людмила Дригало,пожежа
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.