Як контролювати владу? Народні ідеї.

23 серпня 2012, 08:31
Власник сторінки
Адвокат
0
444
Як контролювати владу? Народні ідеї.

«Єдиним джерелом влади в Україні є народ…» - так стверджує стаття 5 Конституції України. І дві з п‘яти партій-лідерів, Батьківщина та УДАР взяли це положення на озброєння для своєї агітації...

«Єдиним джерелом влади в Україні є народ…» - так стверджує стаття 5 Конституції України. І дві з п‘яти партій-лідерів, Батьківщина та УДАР взяли це положення на озброєння для своєї передвиборчої агітації, а саме: додали в свої програми наступний пункт: право законодавчої ініціативи для громадян шляхом збору підписів в кількості 50 (Батьківщина) або 150 тисяч (УДАР).

 Механізм гарний, і я однозначно підтримую цю ініціативу. А щоб дізнатися, чи є взагалі у нашого народу законодавчі ініціативи, з 16 серпня наша громадська організація проводить опитування на сайті. На цій сторінці кожен бажаючий може висловити свою думку або ідею стосовно механізмів контролю влади.

Ось деякі з них:

 Ідея №1 від пана Максима Кузьменко.

 Це навіть більше ніж ідея – це крик душі, який простими словами розставляє точки над «і» в сучасній українській політиці. Публікую повністю. Граматику автора збережено.

 «Государство- это ко-во людей, которые были избраны нами, дляуправления ресурсами всех видов, страны. Нет! - МЫ, наняли их наработу, что бы они делали нашу жизнь проще, лучше и беззаботней, чтобы они, удовлетворяли наши потребности, за что МЫ, платим им ВЫСОКИЕЗАРПЛАТЫ, обеспечиваем их полностью ВСЕМ, чего желает каждый из нас.Эта плата называется налогом, налог на недвижимое имущество, места дляпарковки, туристический сбор, использование воды, использование лесныхресурсов, налог на прибыль (зарплату), остекленных балконов и т.д., МЫплатим за все, что нас окружает, но ничего не получаем взамен, а нашиподчиненные распоряжаются этими средствами, как им угодно. Из этоговывод: МЫ можем корректировать любой из принятых законов, мы можемизменить любые нормы, которые, НАС не устраивают, потому что мы и естьначальство нашей ДЕМОКРАТИЧЕСКОЙ страны, МЫ, решаем как нам жить икакой прожиточный минимум у нас будет, МЫ, по сути, и есть ВЛАСТЬ, так
может подумаем над происходящим и прекратим этот БАРДАК?! Пора понять,
то, что от нас пытаются скрыть, а именно предназначение людей в политике».

 Підтримую тези пана Максима про те, що Ми (народ) маємо право коригувати будь-який з прийнятих законів та змінювати будь-які норми, що нас (народ) не влаштовують, тому що саме ми і є КЕРІВНИЦТВО нашої ДЕМОКРАТИЧНОЇ країни. Іншими словами – ми (народ), по суті і є ВЛАДА.

 Ідея №2 від пана Сергія.

 В цьому випадку ми бачимо агресивно-скептичний погляд, але він також має право на існування:

 «Где вы видели, чтобы за всю историю власть принадлежала народу, вы помните хоть один момент в истории, чтобы такое было?!!! Власть всегда принадлежала одним людям с одной национальностью!!!»

 Відповідаю. В будь-якому цивілізованому демократичному суспільстві (анархічні устрої в розрахунок не беру) влада здійснюється шляхом обрання представників народу самим народом в ході голосування. Може, це не ідеальна система, але нічого кращого ще вигадали. Та й проблема, на мій погляд, не в тому, якої національності представник народу, а в тому, чи чесно він був обраний і чи виконує він свої прямі обов‘язки, а саме – працювати на наші з вами інтереси.

 Ідея №3 від пана Володимира Федорова.

 «Почему-то, при выдвижении какой-либо новой идеи, забывают о тех, на кого она рассчитана.
Молодежь — умственно и физически деградирует (при поддержке режима), повсеместно продается алкогольно-табачная отрава.
Надо начинать с оздоровления населения, иначе все ваши реформы — до одного места.»

 Відповідаю. Насправді, існує проблема з фізичним та духовним розвитком молоді. І звичайно, потрібні реформи. Але тут виникає питання: а хто ці реформи має проводити? Влада? Так, влада. А хто буде контролювати хід цих реформ? Народ? Зараз – ні. Ніхто нічого не контролює. Щоб реформи проводились, і проводились так, як треба – необхідно створити важелі контролю діяльності влади народом.

 Можливо, у Вас також є чим поділитися з приводу цього питання? Заходьте на цю сторінку, та залишайте свої ідеї! Або залишайте коментарі до цієї публікації.

З повагою,

Леонід Сіваков

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.