Українська земля – душа українського народу!

28 серпня 2012, 16:36
Власник сторінки
0
1464

Тисячі років ми, українці, живемо на цій землі. За цей час наші предки пережили тут багато біди: війни, голод, хвороби. І в той же час наша українська земля є благословенною.

Тут ми, як і наші прадіди, народились. Саме тут живуть наші батьки. Тут ми вперше почули голос мами і сказали своє перше слово. Вчені стверджують, що земля – це не просто грунт, це – жива душа. Так і є! В землі є маленький слід кожного з попередніх поколінь, як і наш. Кожне наше слово, кожен рух, кожна мрія…

Наша українська земля – це мати кожного з нас. Прекрасна, чарівна, родюча…

Замисліться - хіба можна продавати маму? А душу?

Ми готові віддати землю в добрі руки: для життя, для праці, для примноження багатства народу. Звичайно, кожен з нас має право мати дім, город і садок, свій клаптик території… Працювати на власній землі – віковічна мрія українців. Але розпродати її зараз безоглядно, будь-кому – це злочин. Українська земля – це основа нашого буття і надія для майбутніх поколінь. Тільки на ній ми всі будемо багаті і щасливі.

Можна багато говорити про нашу землю, але неможливо сказати краще, ніж геній України, Іван Франко, в своїй поезії «Земле моя»:

Земле, моя всеплодющая мати, 
Сили, що в твоїй живе глибині, 
Краплю, щоб в бою сильніше стояти, 
Дай і мені!

Дай теплоти, що розширює груди, 
Чистить чуття і відновлює кров, 
Що до людей безграничную будить 
Чисту любов!

Дай і огню, щоб ним слово налити, 
Душі стрясать громовую дай власть, 
Правді служити, неправду палити 
Вічну дай страсть!

Силу рукам дай, щоб пута ламати, 
Ясність думкам — в серце кривди влучать, 
Дай працювать, працювать, працювати, 
В праці сконать!

Ліберальна Партія України, пройшовши до Верховної Ради, виступить з ініціативою проведення референдуму щодо визначення питання землі. Ми переконані, що земельна ділянка має здаватись виключно в оренду терміном не більш, ніж на 50 років і передаватися у спадок. Земля є стратегічним державним об’єктом.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: выборы 2012,лібералізм,Ліберальна Партія України
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.