Зомбоцерква вийшла на вулиці

28 серпня 2012, 20:49
Власник сторінки
0
375

Сьогодні члени Української Правовірної Греко-Католицької Церкви, відомої у народі як секта Догнала, організували у центрі Львова пішу ходу

    Сьогоднішній день, свято Успіння Пресвятої Богородиці, сектанти для свого шабашу вибрали невипадково. Багато мешканців і гостей міста навіть не збагнули, що відбувається. Хода нічим відрізнялася від схожого заходу однієї із традиційних конфесій. Так само, як і одежа та атрибути служителів. Колону очолювали декілька людей в священичих ризах, за ними ішли зо два десятки переодягнених у чернечий одяг жінок, а далі - звичайні "вірні" із транспарантами в руках, на яких красувалися образливі вислови на адресу Української Греко-Католицької Церкви, журналістів газети "Експрес" та мера Львова.

   Нагадаю, що секта Антоніна Догнала на незаконних підставах функціонує в Україні уже не перший рік. Її служителі, переодягаючись у священиків та монахів традиційних Греко-Католицької та Православних церков, захоплюють рейдерськими методами культові споруди, переманюють на свій бік їхніх вірних і утримують в своїх тенетах за допомогою побиття та методів масового впливу на свідомість. Нещодавно журналісти "Експресу" на чолі зі Світланою Мартинець розпочали розслідування подробиць діяльності цієї лжецеркви.

   І як наслідок сьогоднішня хода. Вона не була схожою ні на церковну ходу, ні на мітинг громадян, які хочуть висловити свою позицію. Пригадую очі людей, які виходили у 2004 році підтримати Помаранчеву Революцію... Не зважаючи на всі неприємні історичні моменти, які сталися потім, тоді, під час волевиявлення, очі мітингуючих світилися надією. У очах же "догналівців" я не помітив нічого. Пустка... Там не було усього того, що сповнює лице справжнього християнина - віри, надії, любові, розуміння. Лише сліпе слідування за сліпими поводирями.

   Не було й того запалу, з яким свідомі громадяни відстоюють свої погляди. З яким у тому ж таки 2004 році висувалися вимоги під стінами обласної і міської рад, будинками податкової адміністрації чи обласної міліції. Сектанти, немов в'язні під конвоєм у тюремному подвір'ї, зробили коло під вікнами мерії і далі посунули за своїм проводом, що повторював, наче заклинання, одні й ті ж слова на кшталт "Амено-амено", "Україно-Україно". Від такої частоти повторень і сильна психіка почуватиметься пригніченою. А для багатьох наших співгромадян, які піддалися на провокації та маніпуляції Антоніна Догнала і його прибічників, цей стан давно уже став звичним.

   Тому, шановні громадяни, будьте обережними і по-всякому уникайте цієї підступної абревіатури УПГКЦ, яка з двох боків послуговується частинами абревіатур назв традиційних церков. Не журналісти і не традиційні конфесії проводять безжальні експерименти над людською психікою, як писав один із транспарантів учасників ходи, а вони самі, "догналівці".

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.