Екологія та екологічна безпека

30 серпня 2012, 14:03
Власник сторінки
0
329

Сьогодні, у вік інформації, все менше ми бачимо загроз від інших народів. Тепер нещастя йде з іншого боку – порушення екології земної кулі загрожує нам більше ніж війни та хвороби.

Чи помітили Ви, що від літа до літа температура на вулиці стає все нестерпніше жаркою? Чи не перетворюється Україна вже на пустелю Сахару? Центральні та південні райони б’ють на сполох: надзвичайно висока температура не просто дошкуляє, а перетворює життя на пекло. Та й навіть північні Київ та Чернігів потерпали літо 2012 року від надмірної задухи. Звичайно, хто побагатше, прикупив собі кондиціонер та й в усі не дме, а що робити всім іншим? Та й загалом, за кондиціонером не сховаєшся цілодобово.

Чому так відбувається? Звичайно ж, проблема полягає в світовій екології. Природа на Землі не зважає на кордони між державами і порушення її балансу загрожує усьому людству. Глобальне потепління насувається на нас страшною марою, так само, як і сильні перепади мінусових температур, яких теж ніколи не було в нас раніше навіть у найсуворіші зими. Але чи правильно просто сидіти і чекати поки інші країни будуть забруднювати планету? І ще й при цьому робити так само, киваючи в їх бік: «Так ондо Росія чи Китай так роблять, то чим ми гірші?»

Ми не гірші, ми - кращі. І ми мусимо зробити перший крок на зустріч екології. Ми впевнені, що екологічна безпека уже через декілька десятиліть буде головним питанням для обговорення на міжнародних самітах і чим скоріше Україна почне думати про екологію, тим менше в нас буде проблем.

Раціональне використання сільськогосподарської землі, заборона отруйних викидів у атмосферу та воду, екологічна рівновага – це те, з чого потрібно починати розмову з будь-яким підприємством, яке прагне працювати на території України. Дисциплінувавши їх, прийнявши суворі закони, притягнувши до відповідальності винних, - тільки так ми можемо розраховувати на майбутнє без загроз з боку екології, принаймні локальних.

А там дивись і інші країни, як Росія чи Китай, почнуть з нас приклад брати.

Ліберальна партія України пропонує запровадить дієвий механізм контролю щодо забезпечення екологічної безпеки та підтримання екологічної рівноваги на території України за атмосферним повітрям, водними та земельними ресурсами, природними надрами та виступить з ініціативою щодо підняття штрафних санкцій за їх забруднення та спрощення системи виплат компенсацій людині, якій було завдано реальних збитків при порушені екології. Голосуйте за Ліберальну Партію України на виборах 28 жовтня 2012 року, якщо підтримуєте нашу ідею. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: выборы 2012,Ліберальна Партія України,Либеральная партия Украины
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.