Чи може мудрий народ обрати дураків у владу?

01 вересня 2012, 14:48
Власник сторінки
Дiяльнiсть: Веб-сайти. Ноутбуки. Комп'ютери. Інтернет проект "Актеон". Публікації. Iнтереси: Комп'ютерні технології -програму
0
363

Кожен з нас, ще з раннього дитинства чує думку про мудрість і трудолюбивість українців. До певного часу і я був в цьому переконаний!

Проте чим далі, тим більше у мене виникає сумнів. Адже чи може вихований у трудолюбстві учень думати, як то сачконути і не вчитись? Чи може працелюбний студент знайти сто причин, чому краще заплатити за іспит, щоб ніяких зусиль не докласти для вивчення матеріалу? Чи може трудолюбивий народ мати стільки приводів для святкувань, стільки Церковних свят у які нічого не можна робити? Відповідь очевидна НІ!!!
Звичайно і щодо нашої мудрості можна задавати подібні питання! І відповідь буде, також не у підтвердження нашої мудрості.

Розумію, що це визнати кожному персонально буде досить важко. Проте, без усвідомлення наших проблем, вирішення їх буде неможливим. Скільки б ми не казали цукор, то в роті від того солодше не стане. Тому варто не просто говорити дітям про свою трудолюбивість, а показувати власний приклад своєї працелюбності.  Звичайно нам простіше сидіти на кухні та говорити, які всі погані: від сусіда й аж до Президента, а при тому нічого не робити. Я не хочу звинуватити всіх у неробстві, проте часто ми не докладаємось до вирішення наших проблем. А діяти можна не тільки фізичною працею, а й інтелектуальною.

Кожен повинен усвідомити, що наша мудрість полягає не в кількості наших освіт, а в наших діях, наших рішеннях.
Якщо ми не спроможні раз у чотири-п”ять років напружитись, зібрати всю можливу і неможливу інформацію про кандидатів на будь-яку посаду, то ми не мудрі. А дураки, таких же й обирають у владу. Тільки обирають не просто дурнів, а хитрих дурнів, які значно гірші за звичайних. І не потрібно виправдовуватись, типу “та вони всі однакові”. Це для неука творчість Франка і Горького є однаковою, адже один і інший писав про соціальну нерівність. Освічена ж людина явно знає хто є хто!

Звичайна людина, яка любить працю, та ще й з розумом діє, точно бідувати не буде. У неї буде лад і на роботі, і в дворі, і в хаті… Я точно не знаю, можливо ми й мудрі просто наша лінь нам заважає порозмірковувати, почитати, присвятити більше часу вихованню своїх дітей. Проте в будь-якому випадку я знаю одне. Наші проблеми зазвичай є продуктом наших дій або бездіяльності.

У нас як народу не так часто буває шанс доводити свою життєву мудрість. Все в наших руках і головах. Бачиш, що сусід дурень, то не будь байдужим і лінивим – зроби, щоб він своєю дурістю не заразив іншого сусіда!

Автор: Андрій Линдюк
http://akteonmancity.com.ua

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.