Чи можлива молодіжна література без бунту? Заходи на книжковому Медвіні

04 вересня 2012, 14:49
Власник сторінки
0
447

Програма заходів ярмарку зазвичай багата і різноманітна. Особисто я вже четвертий рік поспіль беру участь в культурній програмі ярмарку "Медвін" і зараз - знову ЗАПРОШУЮ!

Київську міжнародну книжкову виставку-ярмарок "Медвін: Книжковий світ" навіть представляти не треба - усі, хто цікавиться літературою, і так про неї знають. І про те, що на ярмарку "Медвін" можна придбати найрізноманітнішу літературу, здебільшого вітчизняного виробництва, безпосередньо на стендах видавництв. І про те, що на ярмарку наввипередки проводяться літературні заходи за участі українських і не лише українських письменників, відомих і не дуже. Програма заходів зазвичай багата і різноманітна.

Особисто я вже четвертий рік поспіль беру участь в культурній програмі ярмарку "Медвін".

Не буду представляти усю програму, бо заходів дуже багато. Розповім тільки про ті три заходи, в яких особисто я беру участь. І, звичайно ж, усіх, хто зацікавиться - ЗАПРОШУЮ!!!

==========================

Чи можлива молодіжна література без бунту? Антоніна Спірідончева та Денис Кожухов-Суховій: музично-поетичний діалог

 

7 вересня о 12.00

в Літературній кав’ярні

в рамках Київського міжнародного книжкового ярмарку «Медвін: Книжковий світ – 2012»

що відбудеться у виставковому центрі «КиївЕкспоПлаза»

за адресою: вул. Салютна, 2б, метро Нивки

 

письменники Антоніна Спірідончева та Денис Кожухов-Суховій проведуть музично-поетичний діалог на тему «Чи можлива молодіжна література без бунту?»

Обидва письменники у своїх творах торкаються проблем соціальної несправедливості, обмежених можливостей, пошуку інтимного досвіду, здоров’я і шкідливих звичок, дозвілля, самореалізації, кожна з яких провокує бунтарські настрої. Проте у чуттєвій прозі і по-жіночому запальній бунтарській поезії Антоніни Спірідончевої і вуличній люмпенській прозі та гостросоціальній музифікованій поезії Дениса Кожухова-Суховія погляди на молодіжні проблеми різняться і шляхи їх розв’язання автори бачать по-різному.

 

Чи можлива молодіжна література без бунту? Антоніна Спірідончева та Денис Кожухов-Суховій: музично-поетичний діалог

Антоніна Спірідончева – поетеса, прозаїк, громадянський журналіст.

Перша книжка "Весна-поетеса" (2009) була відмічена дипломом "Дебют молодого автора" книжкового ярмарку "Медвін-2009". У збірку ввійшли переважно ранні поезії.
"Бізнес-провокація" (2011) – друга книжка автора. Роман написано російською мовою. Це стьоб над командами директорів, піаром та журналістикою.

Готується до друку збірка оповідань «Малолітка» - книга про дівчат і для дівчат, які зарано стали дорослими.
Антоніна Спірідончева публікується на літературних сайтах, блог-сервісах, сайті громадянської журналістики. Має публікації віршів та прози в «паперовій» періодиці, літературних журналах, часописах, колективних збірках. Є учасником Київської молодіжної літературної студії «Перехрестя» та Літературного клубу «Київ ПОЕТажний», бере участь у багатьох музично-літературних акціях, поетичних читаннях.

 

Чи можлива молодіжна література без бунту? Антоніна Спірідончева та Денис Кожухов-Суховій: музично-поетичний діалог

Денис Кожухов-Суховій – поет, прозаїк, автор і виконавець пісень на власні вірші. Свій стиль визначає як «люмпенський, вуличний», а пісні – «автентичний депрес і руйнація мозку))».

Перша книжка «Гумовий Київ рожевих мрій» (2008) – оповідь про неординарного музиканта, який потрапляє у Київ, аби стати відомим і успішним.

Готується до друку нова книга «Українська історія ікс», герої якої живуть в анархії відчуттів і підсмалюють своє життя на вогнищах пристрасті, не замислюючись над наслідками.

Денис Кожухов-Суховій публікується в інтернеті, бере участь в численних музично-літературних заходах, один з його творів увійде до альманаху "Скіфія 2012". Має грамоту «За єдність форми і змісту» фестивалю «УРОК», переможець фестивалю «Під бій гітари».

 

===================================

 

Музично-поетичний виступ Клубу «Київ ПОЕТажний» і презентація клубного проекту «Пензлі різнобарв»

 

7 вересня о 17.00
в рамках ярмарку "Медвін: Книжковий світ - 2012"
у виставковому центрі "КиївЕкспоПлаза"
за адресою: м. Київ, вул. Салютна, 2-б, метро Нивки.

На Київській міжнародній книжковій виставці «Медвін: Книжковий світ – 2012» Літературний клуб «Київ ПОЕТажний» представить поетичну та пісенну творчість своїх учасників, а також поезії з нової клубної збірки «Пензлі різнобарв». Захід відбудеться в Літературній кав’ярні виставки.

Літературний клуб «Київ ПОЕТажний» виник у 2010-му році, об’єднавши київських інтернет-поетів для зустрічей в реалі. Зараз у ньому налічується понад 70 учасників. Засідання Клубу проводяться щомісяця в бібліотеці № 138, що на Оболоні. За два роки існування клуб «Київ ПОЕТажний» видав три поетичні збірки з творами членів клубу, провів ряд публічних поетичних акцій, зокрема й на Медвіні, успішно брав участь у поетичних фестивалях. Серед членів клубу – переможці літературних конкурсів, учасники літературних студій та відомих у літературному середовищі літоб’єднань, мають публікації в друкованих періодичних виданнях, літературних часописах та альманахах, а також чималу практику публічних виступів, участі у фестивалях, у деяких вже видані книжки.

Це той випадок, коли поети-аматори починають конкурувати з «професіоналами», проте не лише активністю, але й якістю творів. Підтвердженням тому має стати збірка «Пензлі різнобарв», до якої упорядниками Надією Чорноморець та Антоніною Спірідончевою було відібрано найцікавіші та найталановитіші твори учасників клубу.

На Медвіні для вас виступатимуть Оксана Усова-Бойко, Антоніна Спірідончева, Надія Чорноморець, Алла Мигай, Віра Свистун, Тетяна Яровіцина, Володимир Пономаренко.

===================================

Музично-поетичне дійство і презентація нового формату поетичного конкурсу «УРБА-ПЕРЕХРЕСТЯ» від Київської молодіжної літературної студії "Перехрестя"

8 вересня з 15.30 до 16.30
в рамках ярмарку "Медвін: Книжковий світ - 2012"
у виставковому центрі "КиївЕкспоПлаза"
за адресою: м. Київ, вул. Салютна, 2-б, метро Нивки

відбудеться виступ Київської молодіжної літературної студії "Перехрестя".


 

8 вересня о 15:30 в рамках Київського міжнародного книжкового ярмарку «Медвін: Книжковий світ – 2012» Київська молодіжна літературна студія «Перехрестя» покаже мікс із поетичних читань та бардівської пісні. Значний досвід проведення публічних поетичних акцій дозволить зробити дійство на Медвіні цікавим, насиченим та динамічним. Захід відбудеться в літературній кав’ярні виставки.

Також буде представлено новий формат Всеукраїнського конкурсу урбаністичної поезії «УРБА-ПЕРЕХРЕСТЯ», який проводить літстудія.

Київська молодіжна літературна студія «Перехрестя» була заснована в 2003 році при Спілці письменників України. Її незмінний керівник – поетеса Вікторія Осташ.

Літстудія неодноразово проводила музично-поетичні заходи на книжкових ярмарках Медвін. Також в її активі участь у літературних фестивалях, організація заходів у Будинку письменників, зустрічі з читачами і чисельні літературні читання, зокрема в навчальних закладах та бібліотеках. Студійці активно беруть участь у різноманітних літературних проектах, конкурсах, мають публікації, більшість з них має видані книжки.

Серед учасників літстудії Вікторія Осташ, Валентина Захабура, Антоніна Спірідончева, Оксана Шафаревич, Марина Єщенко, Леся Мручківська, Алла Миколаєнко, Володимир Осипенко, Максим Меркулов та інші.

Архівне фото літстудії "Перехрестя".

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.