Хоча б не заважали!

06 вересня 2012, 07:43
Власник сторінки
Народний депутат України
0
338

«Ідеальна» формула роботи нинішньої влади - «Освоєння» і контроль, контроль і «освоєння»

Дві школи – №1 та №4 у Хмільнику Вінницької області виявилися неготовими для того, щоб розпочати навчальний рік. У них не завершено ремонтні роботи з заміни вікон.

Ремонт було зроблено силами місцевого управління освіти. Але питанням заміни старих вікон на пластикові займалося Державне агентство екоінвестицій України. Тому що це – проблема енергозбереження. Агентство отримало кошти в рамках Кіотського протоколу і визначило Генпідрядника, який знайшов субпідрядника для робіт. Роботи мали розпочатися 15 липня, але справа затягнулася до середини серпня.

Відповідно, відбувся зрив навчального процесу.

З вини органу виконавчої влади.

Давайте, розберемося – це Агентство створено (причому – нещодавно у 2011 році) спеціально для того, щоб ставити перепони для нормального функціонування бюджетних організацій?

Згідно із задумкою – ні. Агентство виникло для «освоєння» грантових коштів, у рамках Кіотського протоколу про зміну клімату.

Тож, згідно «Положення про Державне агентство екологічних інвестицій України», основними завданнями останнього є:

1) реалізація державної політики у сфері регулювання негативного антропогенного впливу на зміну клімату та адаптації до його змін, а також внесення пропозицій щодо її формування;

2) виконання в межах компетенції вимог Рамкової конвенції Організації  Об'єднаних  Націй  про  зміну  клімату та Кіотського протоколу до неї;

3) створення та  забезпечення  функціонування   національної системи обігу та торгівлі вуглецевими одиницями;

4) провадження  міжнародної діяльності за Рамковою конвенцією Організації Об'єднаних Націй про зміну  клімату та Кіотським протоколом до неї.

 Де у цих завданнях зазначено, що Держагентство має контролювати встановлення вікон у хмільницьких школах?

Грант виграли освітяни, але «освоюють» кошти, шукають підрядників та субпідрядників столичні чиновники, які інколи повертаються до України з міжнародних відряджень на екологічні форуми.

І працює у цьому Агентстві 71 особа. Із зарплатами, пільгами та пенсіями за рахунок державного бюджету.

Виникає запитання – скільки триватиме ситуація, за якої кожна гривня, виділена на забезпечення функціонування бюджетних організацій на місцевому рівні має одержати «освячення» від відповідної столичної структури, без якої ще два роки тому усі чудово обходилися?

Хіба районне управління освіти не могло самостійно забезпечити заміну вікон у школі?

Звідси – «ідеальна» формула роботи нинішньої влади. «Освоєння» і контроль, контроль і «освоєння».

І цілком зрозуміло, що без кардинальних і рішучих реформ, які забезпечать не перетворення десятків цих «агентств», «служб» та «інспекцій», а їх негайну ліквідацію, ситуацію не змінити.

І, повірте, ніхто, крім них самих це не помітить.

Член Політради політичної партії

«УДАР Віталія Кличка»

Геннадій Ткачук

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: бюджет,корупція,УДАР Віталія Кличка,Вінницька область,освіта
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.