“Одноногая собачка”

06 вересня 2012, 13:10
Власник сторінки
журналист
0
325

У Голлівуді існує такий іронічний кінотермін як ”одноногая собачка”.

У Голлівуді існує такий іронічний кінотермін як ”одноногая собачка”. “Собачка” - це умовне позначення чогось дуже жалісливого, що повинно викликати у глядача приступ невмотивованих, ледь стримуваних ридань. Зазвичай “собачкою” називають все те, що спекулює на жалості: хворий на лейкоз хлопчик, якій просить шматочок хіба, помираюча мати, яка на смертному одрі благословляє закоханих, батько, якій рік сидів без роботи і пиячив, а на Різдво приходить тверезий і з ялинкою і т. п. Донедавна еталоном “одноногої собачки” вважалась: чорна-товста-безробітна-вагітна-хвора на СНІД-лесбіянка, що живе в гетто.
Але наша передвиборна кампанія по спекулюванню на жалості може переплюнути не тільки Голлівуд, але й Боллівуд, що в принципі неможливо, але хіба для наших політиків є щось неможливе?! Ознакою цьогорічної кампанії і її еталонною “одноногою собачкою” являється “бідна бабуся”. Наша бабуся існує в телевізорі, в передвиборних роликах. Наприклад Партія Регіонів показує "бідну бабусю" з паличкою, що просить милостиню. Реклама ПР стверджує, що до такого стану жінку довели “помаранчеві”. Але я пам’ятаю цю бабусю ще з президентських та минулих парламентських виборів. З того часу ПР вже два роки при владі, а бабуся все стоїть у переході. Напевно, креативники Партії Регіонів вирішили не заморочуватись і знов втиснули цю бабусю до своїх роликів, вирішивши, що це безпрограшний варіант. 
Ідеологічні противники “регіонів” теж оцінили потенціал “бідної бабусі”, і вирішили зняти суперблокбастер під умовною назвою “У бабусі відбирають хату”. Сльози текли у мене рікою коли я у рекламній паузі “Х-фактора” побачила бабусю, що миє підлогу, а трактор...а яблунька...а вони...Раз - і немає хати! Ні...я не можу...плачу...
Коли я заспокоїлась і змогла все тверезо обдумати, у мене виникло питання: а що вони нам пропонують ці партії, своє рекламою? Що вони збираються робити в парламенті? Хтось про це знає, хтось про це каже? Які законопроекти вони збираються приймати, коли прийдуть до влади? Цього разу вони навіть нічого не обіцяють! А навіщо? Замість цього вони в черговий раз підсовують нам “одноногую собачку”. Ридайте, люди добрі! Ридайте і голосуйте.  

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.