Днями у Львові відбулася прес-конференція представників ГІ «Права Справа».

06 вересня 2012, 14:05
Власник сторінки
історик, юрист
0
260

Учасниками її стали: Дмитро Снєгирьов, співголова ГІ «Права Справа»,Сергій Коваленко, відомий український письменник, Тарас Боднар, керівник ГО «Поклик Нації», Ярослав Багай, заступник керівника ГО «П

Учасниками її стали: Дмитро Снєгирьов, співголова ГІ «Права Справа»,Сергій Коваленко, відомий український письменник, Тарас Боднар, керівник ГО «Поклик Нації», Ярослав Багай, заступник керівника ГО «Поклик Нації»

Дмитро Снєгирьов, який йде в Раду по 118 одномандатному виборчому округу (Личаківський район м. Львова) заявив: «Причини, які спонукали мене висунутися по 118 округу, наступні. По-перше, я хотів зламати стереотипи, що голосують тільки за «своїх» незалежно від їх ділових якостей та політичних переконань. Все одно, яка людина, головне, щоб був з цього регіону – на жаль, ця тенденція на Галичині присутня так само, як і на Донбасі. Я б хотів показати суть націоналістичної організації на

Луганщині, показати її боротьбу, досягнення, поділитися успіхами».

З 2006 року Снєгирьов очолював Луганську обласну організацію

Всеукраїнського Об'єднання «Свобода». У 2010 році через ідеологічні

розбіжності з керівництвом «Свободи» він вийшов з цієї організації і

зайнявся створенням нової націоналістичної структури – ГІ «Права Справа».

«Починаючи з 2006 року, ми позиціонували себе як активна політична сила,яка сповідує наступальний момент націоналізму. Ми не допустили

встановлення пам'ятника жертвам ОУН-УПА, який фактично простояв лише добу і був демонтований, також не дозволили встановити пам'ятник Катерині II, зірвали плани проросійських сил. Досить сказати, що урядом Москви було виділено 7 млн. грн. на ці цілі. Гроші були Луганською владою отримані,але далі цього не пішло. Ми не дали перетворити Луганщину на філію Війська Донського, заблокувавши в'їзд отамана Всевеликого Війська Донського, який збирався створити на Луганщині такий військовий округ.

У 2008 році був демонтований пам'ятник Леніну в місті Рубіжне за допомогою вибухівки, задовго до акції відомого націоналіста Миколи Коханівського на Бессарабці в Києві. У 2011 році ми завадили «червоної істерії» з вивішуванням червоних прапорів на адмінбудинках на честь 9 травня.

Ми протистояли закриттю українських шкіл і гімназій. Також мені вдалося побудувати дитячий оздоровчий табір, який потім не був запущений через політичні симпатії місцевого керівництва. Наша організація взяла під захист УПЦ КП і відновила роботу патріархії в цілому, зокрема, побудувавши 2 храми.

До останніх нашим досягненням можна віднести зняття архієпископа Луганської єпархії УПЦ МП Іоанникія, відомого своїми українофобними настроями. Ми довели, що націоналізм на Луганщині – це дієва сила, з якою потрібно рахуватися. Саме це ми й хотіли донести до львівських виборців ,показати, що не тільки гаслами можна пропагувати українську ідею.

Одна справа – вийти до пам'ятника Бандері, закликати переплисти Дніпро і

викинути синьожопу банду, а інше – боротися в Луганську конкретними

справами проти цієї самої банди. Ми так і не дочекалися, поки бандерівська армія перепливе Дніпро, тому самі зробили крок назустріч, намагаючись довести, що націоналістична ідея властива не тільки трьом галицьким областям. Україна – вона від Сяну до Дону, вона не обмежується Личаківським районом. Я не приїхав фарбувати під'їзди і дарувати гречку, я приїхав як представник певної ідеології. У нас є представництво в 12 областях України, я маю право балотуватися в будь-якій області», -зазначив Снєгирьов.

Кандидат виступає за повернення Україні ядерного статусу, прийняття закону про підтримку діаспори, в першу чергу, в Росії (Воронеж і Бєлгородська область), а також за збільшення армії і зменшення кількості міліціонерів.

«На сьогодні в Україні 850 тис. міліціонерів, і лише 230 тис. військових,

тобто України – поліцейська держава», – сказав він.

Я повинен був балотуватися по 308 виборчому округу (місто Новомосковськ Дніпропетровської області). «ВО «Свобода» висувала там регіоналку пані Шилову. Ми повинні були заблокувати цю кандидатуру. На зборах громадських організацій ми заявили ВО «Свобода»: або ви знімаєте кандидатуру регіонала, або ми будемо балотуватися по цьому округу. Свобода зняла цю кандидатуру – це наше досягнення. У Тернополі була подібна ситуація -«Свобода», порушуючи домовленості з об'єднаною опозицією, висувала кандидатів по всіх мажоритарних округах. Ми заявили, що якщо «Свобода» піде на порушення домовленостей з КОД, то я буду висуватися по Тернополю.

«Свобода» знову зняла своїх кандидатів, тепер там ідуть пан Кайда і пан

Головко», – повідомив Снєгирьов

« Було 2 замахи на мене. Мені влаштовували так звану коробочку, заганяючи під КАМАЗи, двічі нападали на мою дружину, били її головою об стіну зі словами «сука бандерівська, передай привіт чоловікові». Я просив

керівництво «Свободи» вивести мою сім'ю на Галичину через цей тиск, проте мені відповіли, що це моя сім'я і мої особисті проблеми. В мене є чітка і жорстка позиція. Я передбачувана людина».

Тарас Боднар додав: «На сході Україну йде підбурювання правих сил до

сутичок з КПУ та регіоналами, за рахунок нашого північного сусіда. Ми

звикли до політичних баталій за столом, а на Сході ці баталії йдуть

врукопашну. Якщо дати шанс хлопцям зі східних областей за рахунок наших

регіонів, можливо, це допоможе всім нам».

За словами Боднара, найбільша проблема галицького виборця – він заплутався в різних націоналізму: «Чому поляки відмовилися від слова націоналізм?

Тому що завдяки багатьом політичним силам це поняття скомпрометовано. Чи не вважаєте ви, що за своїми заявами і своїми діями Михальчишин є представником укрсучнаціоналізма, який компрометує як Україну в цілому,так і ідею зокрема? Те ж саме можна сказати і про пані Фаріон. Вона створює якийсь ганебний дурнуватий образ українського націоналізму.

Подивіться, що відбувається: у Львові зараз чути більше російської мови, ніж на всій Західній Україні. У Карпати їдуть російські туристи і

забезпечені люди зі Сходу України, які знають, що націоналізм – це казка і міф. За 2 роки керівництва націоналістичної сили присутність на Галичині великого російського капіталу збільшилася в рази».

«Михальчишина не сприймають на сході України після слів «ми форсуємо Дніпро і викинемо банду», після яких не було ніяких дій. Жертвами цих дурнуватих заяв страждають українці Сходу. Але ми приїхали воювати не з паном Михальчишиним, а подати своє бачення націоналізму. Нам потрібна ваша моральна підтримка», – сказав Снєгирьов.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.