«Віртуальне» покращення води

07 вересня 2012, 12:22
Власник сторінки
журналіст
0
320

Як нічого не робити і зробити вигляд, що ти щось зробив

Перефразовуючи відомий вислів героїв М. Булгакова, про ситуацію, що склалася можна сказати: «Покращення не в водоканалі, покращення водоканалу – в головах». У нашому випадку – в головах рядових мешканців міста, які тепер будуть пити воду, купати дітей і прати речі, знаючи, що воду також «покращено». 

            Покращено віртуально. Насправді ж – якість води у водогоні «Дніпро – Кіровоград» не зросла ні на соту долю відсотка. Але про все – по порядку.

            У ході апаратної наради в ОДА начальник головного управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації О. Довжук повідомила про введення нових стандартів контролю за якістю питної води – їх збільшено до 76. 

            Зараз центральна лабораторія та лабораторія водопровідного господарства обласного підприємства \"Дніпро-Кіровоград\" гігієнічну оцінку безпечності та якості питної води проводять по 28 санітарно-гігієнічним показникам. Крім цього, лабораторією облСЕС контроль якості води здійснюється також по 34 показниках. 

            За словами Ольги Довжук, для впровадження даного документу у повному обсязі виникла необхідність оснащення лабораторій підприємств водопровідно-каналізаційного господарства новими приміщеннями, необхідним обладнанням та реактивами, повідомляється на сайті Кіровоградської облдержадміністрації.

            «Мінімальна потреба у коштах лабораторії ОКВП „Дніпро-Кіровоград” у цінах 2010 року – 900 тис.грн., а для повного впровадження документу необхідно більше 2 млн.грн» – наголосила посадовець.

            Таким чином, нагадаємо, для впровадження нових правил знадобиться 2 мільйони гривень коштів платників податків, тобто наших з вами грошей. На ці два мільйони нам замилять очі ніби-то «покращенням» води. Однак, якщо правильно читати текст виступу пані Довжук, можна «уловити меседж» повідомлення: 2 мільйони підуть на покращення гігєнічної оцінки безпеки і якості води. Головне слово тут – оцінки. Жодної копійки з необхідних Управлінню ЖКГ області двох мільйонів не буде використано на реальне очищення води від присутніх там небезпечних речовин та мікробів. Усе кошти вимагаються для того, аби покращити якість перевірки, а не якість води.

            «Таке рішення прийняли фактично лише для покращення загального враження населення від роботи підприємства без реальних, окрім очікуваного невиправданого використання бюджетних коштів, результатів. Адже водогін не підвищує саму якість води, його лабораторія лише надає «гігієнічну оцінку її безпечності та якості». Чергова «програма» показує тільки вже набридливу голослівність влади, а й те, що вона просто не здатна на реальні кроки. Це типова пафосна пропаганда «покращення», щоо тільки затуманює виборця. Але не несе місту жодної користі» – прокоментував ситуацію журналістам Максим Кідрук.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Кировоград,водоканал,СЕС
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.