В Кіровограді заборонять навіть ялинку

28 листопада 2013, 08:53
Власник сторінки
журналіст
0
140

Рішення по справі буде оголошено о 12-00


 Не зважаючи на задекларовані міським головою євроінтеграційні прагнення України, в Кіровограді можуть заборонити навіть новорічну ялинку. Прямо зараз окружний суд розглядає позов виконкому міськради до громадянина Олега Копила. У позовних вимогах виконкому – заборона проведення будь-яких масових зібрань в центральній частині міста аж до 31 грудня 2013 року включно. У разі, якщо суд стане на сторону відповідача, згідно закону, новорічні святкування на площі імені Кірова, площі Богдана Хмельницького та площі перед будівлею міськвиконкому стануть неможливими, як і будь-які інші мирні зібрання.

Цікаво, що в особистій розмові юристи виконкому якимось чином не вбачають у святкуванні Нового року масовості і не трактують його як мирне масове зібрання громадян. Також під масовий захід чомусь не підпадає ярмарка, графік проведення якої з березня по грудень 2013 затверджено губернатором. Мотивація позивача досить дивна – вони посилаються на те, що до них вдень приходить «приблизно 5-6 заяв від різних громадян» про бажання провести акції в центрі міста, а це може спричинити конфлікти. Як доказ наводяться також листи з УМВС, де в мирних акціях протесту очільники обласної міліції знаходять потенційний конфлікт: та з ДАІ, де стверджується, що мітинг на площі Кірова та інших площах міста може заважати дорожньому рухові. До того ж, у міськвиконкомі планують з 14 грудня встановити на площі «кінотеатр у форматі 5-Д» (нагадаємо, у 2004-му тут стояв зоопарк), який вони аж ніяк не вважають масовим заходом, а протестувальники можуть  заважати цьому, як і монтажу новорічної ялинки та проведенню новорічних святкувань, які, повторимося, на думку юристів виконкому, не є масовими заходами. Про подвійні стандарти, здається, говорити не треба.

Чому саме Олег Копил, організатор однієї з акцій «на підтримку євроінтеграційних прагнень Президента України» мусить відповідати за усіх громадян міста і саме при розгляді його справи в суді хочуть заборонити людям збиратися будь-де в центрі до Нового року – загадка.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.