Людина понад усе

07 вересня 2012, 14:41
Власник сторінки
0
507

За останні сторіччя у слова «ліберальний» з’явилась стійка асоціація: це спокійний, простий, соціальний підхід до будь-якого питання. І не дивно, бо в перекладі з латини «ліберал» означає свободу.

Ліберальний вибір – це вільний і дуже людяний вибір.

Справжній ліберал може сказати словами давньоримського письменника Теренція: «Я людина і ніщо людське мені не чуже». Ліберали не засуджують і не переконують, вони намагаються зробити так, щоб усім було добре.

У лібералізмі немає нічого складного. Фактично усю програму будь-якої ліберальної партії світу можна викласти всього трьома словами: «Людина понад усе». Відштовхуючись від цієї тези, можна повністю змінити все життя довкола нас.

Лібералізм – це вищий розвиток суспільного життя. Що стоїть в центрі при ліберальному правлінні? Людина, людина і лише людина.

Ми – надзвичайні істоти. Кожен з нас має свій розум і свою свободу волі, кожен з нас має вибір, що робити, а що ні. Кожен з нас знає, яка їжа йому смакує найбільше. Кожен з нас знає, який стиль одежі йому пасує. Кожен з нас знає, як розпорядитись своїми коштами. Чому ж тоді так активно пропонується нам думка, що ми вочевидь не можемо самі існувати в суспільстві? Адже соціум – це доволі просте поєднання багатьох особистостей.

Головна ідея лібералізму – це надати можливість людині керувати своїм життям, робити те, що їй подобається і не заважати їй розвиватись. Звичайно, держава має з свого боку надати рівні можливості всім людям і забезпечити кожному можливість знайти свою улюблену справу.

Мінімальне втручання держави в життя особи – це головне, що вона, тобто держава, може зробити для соціуму.

Не обмежувати, а дати можливість розвинутись.

Не примушувати, а дати вибір.

Не нав’язувати, а дозволити йти своїм шляхом.

Соціальна, ліберальна держава – це підтримка одне одного в важкий час: це створення притулків для немічних, допомога інвалідам, висока пенсія. Але лише за умови прозорої системи розподілення соціальних коштів на кожну особу у суспільстві. Неправильно, якщо кошти на створення притулків беруться з податків осіб, які отримують мінімальну заробітну плату. Правильно ж, якщо люди з достатком забезпечують достойне життя ще багатьох осіб.

Соціальна, ліберальна держава – це коли особа не просто сплачує податок, а чітко розуміє куди ці кошти будуть витрачені. А витрачаються вони апріорі на благо всього суспільства.

Соціальна, ліберальна держава – це відсутність значного розриву між багатими і бідними. Ні за якими законами ні людини, ні природи не може бути так, щоб у однієї людини мільйони лежали на рахунку, а інша ж - не мала 50 грн на ліки для дитини. Лібералізм ні в якому разі не стверджує, що всі люди мають бути бідними і не має бути багатих. Якщо заробив, звичайно будь багатим. Але якщо в тебе є більше грошей, ніж ти можеш витратити на усі забаганки світу, будь добрий, поділись ними з тими, хто знедолений, тому що невідомо що станеться з тобою самим вже через декілька днів.

Соціальна, ліберальна держава – це підтримка бажання кожної особи реалізувати найбільшу людську цінність - свободу волі, свободу вибору.

На виборах 28 жовтня кожному громадянину України буде надано можливість проголосувати за ліберальне майбутнє України. Давайте не руйнувати і не боротись проти наших співгромадян, а разом будувати, а значить, багатіти. Голосуйте за Ліберальну Партію України.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: выборы парламент,лібералізм,ліберали,ВИБОРИ 2012,Ліберальна Партія України,ЛПУ,Либеральная партия Украины
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.