Давай за ТВІ! Дніпетровськ.

08 вересня 2012, 21:14
Власник сторінки
хакер, каратель
0
621
Давай за ТВІ! Дніпетровськ.

Акція на захист свободи слова у Дніпропетровську.

08.09.2012 по всій Україні пройшли акції в підтримку каналу ТВІ і свободи слова. Дніпропетровськ не став виключенням. Організаторами акції виступили громадські організації і опозиційні партії, серед яких в тому числі була і ВО Свобода, більшу частину якої на даній акції представляла Студентська Свобода.

Акція проходила біля Дніпропетровської обл.держ.адміністрації без партійних прапорів. На щастя всі учасники акції дотрималися умов. Всі, окрім влади.

ПР прогнозовано вирішила зірвати акцію, загородити місце мітингу і не пускати туди людей.

Хоча декому таки вдалося пройти на місце мітингу, але там на нас вже чекали пси режиму. Це тільки у рекламах вони "дбають" про пенсіонерів. Якщо пенсіонер підтримує опозицію то вони готові застосувати силу, не дивлячись навіть на те що це стара жінка.

Була велика кількість міліцейських керівників. Мабуть тільки в нашій країні ознакою високопоставленого міліціянта є не тільки погони, а ще й велика харя і пузо.

Через всю площу вишукувався ланцюг людей у цивільному, скоріш за все міліцаї. Без форми на випадок розгону акції, щоб в разі чого заявити, що МВС тут не причому і відповідальності не несе.

Мітингувальникам таки вдалося пронести і розгорнути один з плакатів. Міліцаї били невдоволені.

Відразу як активісти розгорнули плакат. До мітингувальників підтягнулася група людей у цивільному. Мабуть теж міліцаї, але ці були переважно бритоголові з зовнішністю братків з російських кримінальних фільмів. 

Після цього до дніпропетровських активістів підійшов  один з міських високопосадовців МВС.

На його думку не потрібно мітингувати на захист ТВІ, бо у Дніпрі його ще не повністю закрили. Якщо його й закривають у інших містах то мовляв "їдьте туди".

Врешті решт місце проведення акції довелося покинути. Організатори не захотіли вступати в конфлікт з міліцаями і вирішили перенести акцію в інше місце де також проходив протест.

Всюди нас супроводжували люди бандитської зовнішності у цивільній формі. Мабуть для таких подій влада спеціально відбирає тих міліціянтів котрі готові виконувати будь які команди. Сподіваюсь що в міліції таких меншість, а більшість міліціонерів, це всеж таки свідомі патріоти своєї країни які памятають присягу.

На акції було багато молоді, саме її міліцаї не хотіли пропускати під стіни обл.держ. адміністрації. 

В іншому місці, не подалік від першого, також проходив протест проти цензури. На щастя міліція не змогла завадити цій акції. Молодь демонстративно затуляла собі рот і фуха показуючи цим наявність цензури у ЗМІ.

На акції зібралось доволі багато людей, хоча і мало відносно Дніпропетровська. Але полумя починається з іскри. Буде більше!

Цікаво що один з міліцаїв записував які плакати були продемонстровані на акції. Наво це їм? Хочуть підігнати під це статтю КУпАП?

До речі коли нас проганяли з під Обласної адміністрації нам мотивували це тим, що там будуть проводитися виступи творчих колективів. Проте влада як завжди збрехала. Коли я повернувся туди з мітингу десь через годину після того якми змінили місце акції, я не побачив жодних виступів і площа вже виявилася вільною для доступу людей.

І на останок: Поряд з обласною адміністрацією урочисто відкрили нові пямятники. Це були памятники видатним уроженцям дніпропетровщини. 

Мене дуже здивувало і засмутило, що серед тих людей били Брежнев і Щербицький, авторитарні люди, які боролися з українським національним рухом. Люди які били керівниками відсталої тоталітарної держави, яка боролася з усіма проявами реального українства. І затуляла це примарною шароваршиною.

Символічно що така ж сама політика проводиться і сьогоднішньою владою. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: свобода,ТВі,Дніпропетровськ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.