Державний контроль якості продуктів харчування та води

10 вересня 2012, 19:16
Власник сторінки
0
299

Що таке безпека для людини? Зазвичай, відповідають, що це безпека майна та життя від загроз злодіїв, хуліганів та шахраїв. Так, правильно. . Але такі нещастя трапляються у житті не так часто.

 А от отруйна їжа, яку ми можемо дуже легко прикупити в супермаркеті, може вплинути на нас чи не щодня. То чому ж безпека в цьому плані стоїть у нашій державі чи не на останньому місці?

Щодня з телеекранів лунають вигуки розпачу журналістів: чи не уся їжа в крамницях штучна та не корисна, чи не уся вода дезінфікується антибіотиками, чи не всі іграшки фактично можуть погано вплинути на здоров’я дитини, чи не кожна пляшечка шампуню може викликати ракові пухлини. Виникає цілком логічне питання: якщо це все є і це все фільмується на телекамери, то чому держава не знайде відповідальних і не покарає за такий безлад?

На жаль, відповідь на це питання лаконічна – засоби масової інформації у нас не мають абсолютно ніякого впливу на державне життя і, щоб вони не робили, нічого змінити не можуть. Абсурдність цієї ситуації не викликає сумнівів ні в кого: ні в самих телевізійників, ні в телеглядачів, але, як то кажуть, віз і нині там. Все лишається на своїх місцях.

Така ситуація неприпустима.

Безпека кожної окремої особи має забезпечуватись не лише міліцією і не лише від злодіїв. Держава мусить нарешті врегулювати питання питної води, продуктів харчування, предметів побуту щодо їх безпечності і придатності до вживання. Здоров’я кожного з нас має бути на першому місці, коли стоїть питання прав споживача. Якщо ж здоров’ю нанесено шкоду, компенсація за таке недбальство має складати справді велику суму.

Ліберальна партія України пропонує запровадити дієвий механізм контролю на території України за якістю питної води, продуктів харчування, решти предметів побуту, використання яких може викликати у людини пошкодження здоров’я та виступить з ініціативою щодо підняття штрафних санкцій за нанесення людині шкоди та спрощення системи виплат компенсацій людині, якій було завдано реальних збитків. Голосуйте за Ліберальну партію України на виборах 28 жовтня 2012 року, якщо підтримуєте нашу ідею.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: вибори,ліберали,Ліберальна Партія України,ЛПУ,Либеральная партия Украины
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.