Здам повітря за великі гроші

12 вересня 2012, 13:50
Власник сторінки
Адвокат, Куратор горячей линии "Ты и право", Советник Председателя ФПУ по правовым вопросам
0
689
Здам повітря за великі гроші

Кожного дня шахраї, представляючись ріелторами, обманюють довірливих людей. Страждають навіть особливо пильні...

          Був чудовий ранок понеділка, коли Анна приїхала завойовувати Київ. «Поживу декілька днів у друзів, поки знайду собі гарну квартиру….ну нехай не гарну, просто щоб спати де було»,- думала Аня. Вийшовши із будівлі приміського вокзалу, вона купила газету з оголошеннями у милої жіночки, що торгувала газетами. Перегорнувши декілька сторінок, вона натрапила на справжній скарб! «Однокімнатна, біля метро, за півтори тисячі гривень!!! Не може бути!!!», - зраділа Анна. Швиденько набравши номер телефону, вказаний у оголошенні,  вона домовилась  із ріелтором  Ніною Петрівною  подивитись  її сьогодні ввечері. «Нічого, ріелтору 750, за квартиру 3000, за перший і за останній місяць, значить разом 3750. Це так спочатку, а далі все в мене буде окей.» На диво, квартира була затишна, і хазяйка Ані сподобалась. То ж вона, не довго думаючи, розрахувалась з Ніною Петрівною та хазяйкою, отримала ключі та думала як же їй перевезти речі.  Наступного дня Аня перевезла  усе на таксі  та була безмежно задоволена життям.  

           Через три дні двері відчинились, і до неї в квартиру зайшли…..СПРАВЖНІ ВЛАСНИКИ КВАРТИРИ!!! Аня була в шоці, власники, до речі, також. Ніна Петрівна не відповідала на дзвінки, власники кричали, це був якийсь жах. 

          На жаль, приклад  вигаданої  мною Анни не є поодиноким. Кожного дня шахраї,  представляючись ріелторами, обманюють довірливих людей. Страждають навіть особливо пильні, але є ідея змінити ситуацію на краще. А вона має номер 8781 від 07.07.2011 та назву проект закону «Про ріелторську діяльність».  Вона не нова, спроби якось усе впорядкувати на ринку нерухомості були і раніше. Звичайно ж, проект не ідеальний, але все ж таки погодьтесь, навіть дуже корисний. Цей бізнес є ласим шматочком для шахраїв. Якщо порахувати скільки  шахраї заробляють на обманутих людях, то ця цифра буде у межах мільйонів гривень, а може навіть і доларів. На жаль, міліція частіше всього не здатна допомогти ошуканим громадянам. Причини різні: або ніхто не хоче їх  знайти, або не може, а інколи і отримує від цього прибуток.

         Звичайно варіант не ідеальний, є що доопрацьовувати. Проектом передбачена атестація для ріелторів, підвищення кваліфікації, надано визначення поняття «ріелтор» та «ріелторська діяльність», сформовані вимоги до осіб, які бажають займатися ріелторською діяльністю, до кого звертатися якщо вас не влаштовує якість ріелторських послуг. Та найцікавіше, що ріелтори, які виконають усі вимоги зазначені у проекті отримають свідоцтво. Тож розпізнати «несправжніх» ріелторів буде трохи простіше.  

         Посидівши на форумах та почитавши думки пересічних громадян та самих ріелторів щодо проекту, стало зрозуміло: ріелтори проти. Але я б не назвалав їх саме «ріелторами». На мою думку, це просто якісь люди, що хочуть грошей, при цьому не знають хто здає ту квартиру, яка вона, і звісно, не можуть дати ніяких гарантій. Тому я — за впорядкування ріелторської діяльності, бо може бути так,  що завтра МИ з вами будемо стояти із валізами за закритими дверима, при цьому щосили гамселити в них та вимагати справедливості. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: квартира,мошенничество,Риэлтор
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.