Справа Макар: швидкоплинність громадської активності

18 вересня 2012, 15:12
Власник сторінки
Журналист
0
435
Справа Макар: швидкоплинність громадської активності

Після місяця бурхливих дискусій в соціальних мережах, багатотисячних мітингах в багатьох містах України і матеріалів в усіх засобах масової інформації, суспільство чи то втомилося, чи то награлося.

В березні цього року прізвище Макар було у кожного українця на слуху. Газети Італії , Іспанії, Нідерландів та інших  західноєвропейських країн розповідали  зі шпальт  своїм громадянам про страшне зґвалтування та підпал. а згодом і смерть 18-річної дівчини з Миколаєва.

Тоді в соціальній мережі було створено велику кількість груп, в яких люди висловлювали свої думки, ділилися новинами і обговорювали трагічну подію.  Найбільше інтернет-товариство налічувало близько 11 тисяч осіб. Майже половину з цієї кількості були досить таки активними користувачами. Потім, через ці ж групи почався збір коштів на лікування постраждалої дівчини, згодом було зібрано близько 1 мільйона гривень.
  
                          
                                                                                    фото Євгена Приходька

15 березня, через 6 днів після трагедії, в центрі Миколаєва  зібралося близько 5 тисяч осіб  на мітинг проти беззаконня і на підтримку Оксани Макар. Варто зазначити, що подібні мітинги проходили і в інших містах України. Люди дізнавалися про  ці акції тільки з соціальних мереж і в деяких випадках - з місцевих ЗМІ.

Сміливо можна стверджувати, що 15-20 тисяч осіб  по всій Україні вийшло на вулиці, вийшло не через те, що троє молодиків зґвалтували. задушили і підпалили дівчину, а через те, що правоохоронні органи відпустили підозрюваних, а згодом ще й  стали відомі деякі факти, щодо "мажорності" одного із хлопців. 

Тому, сама Оксана Макар - другорядний герой цієї трагічної повісті. Людям, очевидно, набридло свавілля "мажорів" і беззаконні дії органів влади. 

Після місяця бурхливих дискусій в соціальних мережах, багатотисячних мітингах в багатьох містах України і матеріалів в усіх засобах масової інформації, суспільство чи то втомилося, чи то награлося.Вже  не те, що Макар відійшла на задній план, вже саме життя підозрюваних мало цікавило громадськість. Згодом група в соц. мережі почала втрачати людей, а сьогодні вона взагалі налічує 900 осіб. 

Але ж, подібні трагічні вчинки на теренах України відбуваються щомісяця, якщо не щотижня. Але ж , міліція  й суди і далі відпускає вбивць та насильників. Але ж ,  мажори та представники влади і далі збивають на своїх автомобілях наших з Вами співвітчизників і уникають покарання.

Справа Оксани Макар - це не підняття  проблема сексуальних, аморальних вчинків молодих людей, це, в першу чергу, проблема( !) суспільства, яке спромоглося зібратися , здати гроші, чимось допомогти, а вже потім з відчуттям виконаного громадського обов'язку лишень спостерігати за тим, що відбувається. Такий стан українського народу в усій красі підходить сьогоденній владі.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.