Генеральські фокуси

24 вересня 2012, 12:45
Власник сторінки
журналіст
0
1912

Активна пропагандистська боротьба продовжується в Дарницькому районі. Ось і довелося мені побувати на зустрічі кандидата у депутати Віталія Яреми із своїми виборцями.

А точніше сказати – на спектаклі із підставними качками.

Отже, зустріч проходить у одному з дарницьких подвір’їв. Встановлюється палатка із зображенням кандидата у депутати Яреми, звукова апаратура, персонал генеральської кампанії вдягнений в партійну уніформу. Люди із сусідніх будинків підтягуються у юрбу. І тут розпочинається шоу…

Виходить у центр утвореного кола із мікрофоном у руці Віталій Ярема, щоб поспілкуватися із виборцями. Поруч із генералом, тримаючи другий мікрофон, крутиться високий дужий чолов’яга – тамада цього заходу. Він пропонує глядачам довкола задати будь-яке запитання панові Яремі, звісно ж у цей другий мікрофон.

Ось люди підіймають руки вгору, щоб отримати можливість задати запитання. Та ведучий, чомусь, обирає лише конкретних осіб із натовпу, які задають лише зручні запитання пану генералу. Бо інакше як назвати ігнорування піднятих рук у зібраному натовпі? Тамада говорить, що надасть слово кожному – пізніше, але знову йде до тих, хто вже задав запитання.

Коли програма з підставними качками стає виповненою, дужий чолов’яга, все ж таки, надає можливість задати запитання й реальним виборцям. Але обирає із глядачів або найстаріших, або наймолодших представників, оминаючи виборців середнього віку. Мабуть, боїться лаконічно сформульованих незручних запитань.

Цікавим є й те, що Віталій Ярема не забуває вкусити конкурентів. Він наголошує, що інші кандидати – бізнесмени, які рвуться до влади, щоб захистити свій бізнес. Але ж логічним тоді буде запитання: а де кандидат Ярема узяв гроші, щоб заплатити членський внесок у партію «Батьківщина»? Раптом не з потрушених кишень цих самих бізнесменів?

Ось так створює ілюзії пан генерал. Спритність рук й жодного шахрайства.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Дарница,опозиція,вибори
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.