Міжнародні спостерігачі шоковані порушеннями

26 вересня 2012, 05:25
Власник сторінки
Народний депутат України
0
379

Відбулася зустріч керівництва Вінницького «УДАРу Віталія Кличка» з міжнародними спостерігачами місії ОБСЄ.

Під час розмови спостерігачам з міжнародних організацій було наведено чисельні факти порушень під час проведення виборчої кампанії, формуванні окружних та виборчих комісій та використання адмінресурсу з боку чинної влади проти політичної партії УДАР Віталія Кличка.

В Україні виборча кампанія входить у вирішальну фазу. Разом з тим, українські громадські організації, опозиційні політичні партії – учасники виборчих перегонів, представники ЗМІ сигналізують про велику кількість порушень чистоти проведення виборчої кампанії з боку влади. Ці факти відомі переважній більшості українців.

Активно цікавляться тим, як проходить виборча кампанія в державі і Вінницькій області і міжнародні спостерігачі. Кілька груп спостерігачів відвідали і Вінницьку область.

Зокрема, у Вінниці в обласному виборчому штабі партії УДАР ми зустрічалися з Ерландом Елезі, з організації ENEMO, також відбулася зустріч з представницею Канадської місії Сонею Мікевікус. Ми їм розповідали про те, що чинна українська влада не дотримується взятих зобов’язань перед міжнародною спільнотою, і намагається у будь-який спосіб на свою користь спотворити волевиявлення українців.

З початку виборчої кампанії у Вінниці і області влада почала перешкоджати УДАРу у проведенні виборчої кампанії. За офісом виборчого штабу кілька разів невідомі вели спостереження і прослуховування. На усі наші звернення правоохоронні органи надсилали нам відписки: мовляв, «Укрчастотнагляд» здійснює планові заходи.

Не отримали ми й відповіді на наше звернення щодо затримки міліцією кандидата у народні депутати від УДАРу Михайла Мосіна у Вінниці. В середині серпня міліціонери перешкоджали йому виконувати його обов’язки адвоката і правозахисника, і, не реагуючи на те, що недоторканість кандидата у депутати за статусом гарантує держава, Михайла Мосіна міліціонери шість годин протримали у кайданах. Відповідь з міліції взагалі нас шокувала: мовляв, це була помилка, а сам Мосін перешкоджав роботі міліції.

Про ці кричущі факти ми розповіли представникам Місії спостереження за виборами ОБСЄ/БДІПЧ Жаку Пакетту з Канади та Руфі Норфолк з США.

Ми також минулої суботи 22 вересня їм розказали про те, що невідомі перешкоджають веденню агітації, псуючи біл-борди, що влада усіляко перешкоджає зустрічам активістів УДАРу з виборцями, що в усіх районах області здійснюється безпрецедентний тиск на членів дільничних виборчих комісій, агітаторів, партійних активістів. Спостерігачі були шоковані цими фактами. Вони обіцяли їх донести до відома міжнародних організацій.

Для себе ж ми робимо простий висновок: якщо на нас тиснуть, то влада та провладні кандидати бачать в УДАРі конкурента. Конкурента, який здатен перемогти у перегонах.

Ми в цьому впевнені, бо відчуваємо підтримку виборців. Люди кажуть, що досить голосувати за збанкрутілих політиків і їхні партії. Українці прагнуть змін. І їх вони пов’язують з УДАРом.

 Член Політради «УДАРу Віталія Кличка»

Геннадій Ткачук

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: УДАР Віталія Кличка,корупція в Україні,ОБСЄ,ВИБОРИ 2012,адмінресурс
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.