Питання вищої освіти

27 вересня 2012, 07:41
Власник сторінки
0
252

Українське суспільство до теперішнього часу не отримало відповіді на питання, якої освіти насправді потрібує. Нині йдеться про певну кризу освіти, очевидну кризу її якості.

У немалому ступені якість освітніх послуг пов’язана із фінансовими, кадровими, організаційними проблемами. Протягом тривалого часу знижувався рівень державного фінансування наукової та освітньої діяльності. Це спричинило гострий дефіцит фахівців, які здатні працювати в умовах ринкової економіки - при надмірному надлишку інших спеціалістів. У молодих людей знижена зацікавленість до придбання інженерних професій, оволодіння технічними знаннями. Доволі нестабільним є попит на фахівців-випускників вищих навчальних закладів. Тож можна говорити про те, що інститут сучасної вищої освіти находиться у глибокому провалі. І вирішити цю проблему можна лише шляхом трансформації цієї системи з урахуванням розвитку соціально-економічного прогресу, принципів випереджаючого розвитку. Варто опрацювати стандарти вищої школі України, аби диплом, отриманий в стінах українського вишу котувався по всьому світові. Сфера освіти має набути статусу дійсно пріоритетної сфери діяльності держави, стати пріоритетом суспільства.

Ліберальна партія України виступає за надання якісної (конкурентоспроможної) освіти кожному громадянину України впродовж усього життя - на рівні провідних країн світу. На цьому певною мірою базується фундамент існування держави. Якщо Ви підтримуєте ці ідеї, голосуйте за ЛПУ 28 жовтня 2012 року.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: вибори,Ліберальна Партія України,ЛПУ,Либеральная партия Украины
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.