Колесніченко і Шуфрич проти патріотизму і фашистської ідеології

27 вересня 2012, 17:45
Власник сторінки
Журналист
0
470
Колесніченко і Шуфрич проти патріотизму і фашистської ідеології

Чому Партія регіонів розповідає про історію, а не про сьогодення?

Сьогодні Херсон відвідали не останні фігури української політики. Як стало відомо, Нестор Шуфрич і Вадим Колесніченко зустрічаються з херсонцями в стінах Будинку студентів і молоді. Захід був таємним, адже про те, що місто корабелів відвідає автор скандального законопроекту і  заступник секретаря РНБО нікому не було відомо.  Можна припустити, що знали тільки  деякі представники місцевої організації Партії регіонів і журналісти провладних ЗМІ.

Виданню, в якому працює автор цих рядків, про зустріч повідомило добре проінформоване джерело, але вже після початку заходу о 11:12. Отож, на початок грандіозного  журналіст запізнився.

Вхід в зал був вільним, ніхто не перевіряв посвідчення і не ставив дурних запитань. В приміщенні стояло близько тридцяти студентів з різних херсонських ВУЗів - по бокам сцени і в рядах між стільцями,- які прийшли добровільно  потримати прапор Партії регіонів. 
                          
Зал був повним, та й це недивно. Як потім стало відомо, на зустріч пригнали вчителів та працівників державних установ. 

Прямо зараз в ДКТ Колесніченко та Шуфрич презентують вчителям, яких зігнали з різних учбових закладів, книжку "Націоналістичні організації у роки другої світової війни

Написав в ті хвилини в фейсбуці відомий херсонський політолог, журналіст Дементій Білий.

Варто зазначити, що в залі також була присутньо велика кількість пенсіонерів. Хто і як їх проагітував - невідомо.

Власне, сам автор цього матеріалу не встиг на презентацію книг, але встиг почути, побачити і зафіксувати перли з уст представників Партії регіонів. 

У Нестора Шуфрича і  у всієї  Партії регіонів дійсно болить через Кличка:

І дійсно, у нас сьогодні дуже болить, що славне ім'я братів Кличко сьогодні використовується для, фактично, неофашистської, щоб не сказати фашистської, пропаганди. Славні імена сьогодні забруднені обличчями представленими в їх списку. 

Також регіонал розповідаючи про фашизм,не міг не згадати Всеукраїнське об'єднання "Свобода":

Звісно ж про "Свободу" тут і казати не доводиться. Ми ніколи не забудемо виступ Тягнибока на Говерлі. Пам'ятаєте? Сьогодні він сам каже, що тоді його не правильно зрозуміли. Але ми при пам'яті і добре все пам'ятаємо. І, напевно, символічно , що сьогодні вони нам не в чому не можуть реально дорікнути. Тому що, ми самі розуміємо, що за ці два роки не все змогли зробити. Але як мінімум - не стало гірше,а багатьох аспектах - стало краще.

Окрім цього, Нестор Іванович признався, що коли суд позбавив звання Героїв України Романа Шухевича й Степана Бандери у нього і всієї Партії регіонів на очах виступили сльози. Зал одразу ж  вибухнув аплодисментами.  Після слів про Бандеру і Шухевича Шуфрич підкреслив:

Ми ж не проти, щоб нас критикували, щоб нас, в кінці-кінців судили, тому що ми сьогодні влада. Але ми просимо об'єктивності і, не дай Бог, щоб сьогодні історія стала предметом спекуляції.  

Абсурдними по своєму змісту є слова Вадима Колесніченка. Відповідаючи на питання місцевої мешканки, автор скандального мовного законопроекту висловив наступну думку:

Нам нужны профессионалы и специалисты, которые отвечают за свое дело. Если ты патриот, пожалуйста, на площадь с флагом и занимайся своей патриотической деятельностью, но не ломай деятельность государственных органов власти. 

Згідно з логікою Колесніченка, патріоти не можуть бути професіоналами своєї справи. Патріоти не можуть працювати в органах влади. Взагалі, для Вадима Васильовича, патріотична діяльність - це махати прапорами на площі. 

В кінці заходу, глядачі з усіх сил рвалися до виходу.А студенти продовжували стояти. Як стало відомо, потім, на задньому дворі Будинку молоді та студентів "прапороносці" отримали чесно зароблених 50 українських гривень.

В кінці-кікців залишається багато питань, на які, скоріше за все, ми ніколи не почуємо відповіді.

Чому Партія регіонів не повідомила широку громадськість, про те, що Херсон відвідають такі поважні персони? Чому Партія регіонів розповідає про "злочинну" діяльнусть ОУН і УПА? Чому в своєму виступі регіонал каже, що він ніколи не дозволить спекулювати історією, а сам протягом години розповідав про фашизм, неофашизм, а також про сьогоденних представників цих ідеологій і, при цьому, не було наведено жодного факту, який би підтверджував його слова? 
                           
Чому Партія регіонів розповідає про історію, а не про сьогодення? 

Може тому що, сьогодення гіркіше за радянське минуле?За часів боротьби ОУН і УПА?За часів Бандери і Шухевича? За часів діяльності фашистських і неофашистських організацій? І нарешті - за часів ПОМАРАНЧЕВИХ
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.