Голосуй свідомо!!! 20 МЕГАактуальних питань до виборця!

30 вересня 2012, 10:36
Власник сторінки
0
373
Голосуй свідомо!!! 20 МЕГАактуальних питань до виборця!

Не знаєш за кого голосувати?! Читай інструкцію!

Невдовзі вибори. Довгожданні вибори. І залишається до них дедалі менше часу, вже можна на дні рахувати! Але чи готові ми до них? Чи заслуговуємо ми на це право вибору? Чи готові ми зробити цей вибір? Чи влаштовує нас нинішній стан справ у державі? Якщо так, то як його зберегти? Якщо ні, то чи готові ми до змін? Чи врахували ми наш попередній виборчий досвід? Чи винесли з нього якийсь урок? Зрештою, головне: ЗА КОГО ж ГОЛОСУВАТИ?! Певен, не всі з вас змогли дати собі відповідь на це запитання.

Я знаю як, вам допомогти! Ні, я не вчитиму вас, як вам жити чи агітувати за певну конкретну партію. Більше того, вважаю що інтересам різних людей може бути обрання різних партій. Нехай кожен обирає сам! А потім пишається собою або посипає голову попелом . Вибір обов"язково має бути усвідомленим. Адже кожен народ має таку владу, яку він заслуговує! Я лише склав перелік питань, які варто задати собі перед походом на виборчу дільницю. Отже, запитайте себе...


1.Що це за партія? Що я знаю про неї? Хто до неї входить, крім очільника?

2.Якщо партія вже була представлена в законодавчому органі раніше, що вона зробила? Що намагалася зробити? Що навіть не намагалася зробити?

3.Якщо партії в Раді не було, то чи існувала вона десь в реальному вимірі взагалі? Може це просто політпроект незнайомого вам олігарха під чергові для нього вибори?

4.Скільки років існує партія? Чи брала вона участь у минулих виборах? А у позаминулих? Чи певні ви, що вона проіснує в такому ж вигляді хоча б до наступних виборів і вам буде з кого спитати за останню п"ятирічку?

5.Придивіться до передвиборчої агітації: чи пропонують кандидати якийсь конструктив, чи будують кампанію на обливанні брудом супротивника, мовляв, він ще гірший-подивіться ?

6.Скільки коштує передвиборча агітація партії? Ви думаєте, чим більше грошей витрачено, тим більше про вас дбатимуть?

7.Чи знаєте ви розцінки на зовнішню рекламу, на телерекламу? Хто і для чого вкладає у це мільйони? Вгадайте, потрапивши до парламенту, інвестор захоче відбити свої бабки і примножити їх чи допомогти вам існувати?

8.Хто входить до першої п"ятірки списку? Чи є у ній артисти, спортсмени, співаки, письменники або інші відомі люди, які ніколи в цій партії не були (і не будуть!), а насправді лише виконують роль наживки для недалекого електорату?

9.Чи придивилися ви до списочників поза першою п"ятіркою, прізвища яких не друкуватимуться у виборчому бюлетені, адже саме там зазвичай і ховаються реальні керівники, авторитети і спонсори партії?

10.Хто ці люди зі списку? Що ви знаєте про них, крім того, що часто бачите їхні милі обличчя по телевізору? Чи певні ви, що незнайоме обличчя- це якісне оновлення політики, а не новий кнопкодав?

11.Чи здатні ці люди до законотворення взагалі, адже саме це (не забуваймо!) і є їхньою роботою, на яку вони до нас (не навпаки!!!) наймаються? Чи ви вважаєте, що будь-яка гарна (розумна, симпатична, відома тощо) людина буде й гарним законотворцем?

12.Чи звертаєте ви увагу на слогани передвиборчої кампанії (реклами!) ? Чи більше аналізуте діяльність достойників у ДОпередвиборчий період?

13.Скільки разів змінювали доблесні претенденти політичну орієнтацію на вигіднішу у певний період часу? Як ви думаєте, претендент з таким досвідом може перейти до ненависної вам партії (фракції) своїх нинішніх політичних супротивників?

 14.Уявіть разом лідера списку з усією компанією, яка йде до Верховної Ради за його широкою спиною. Чи давно вони разом? Це згуртована команда однодумців, яка пліч-о-пліч йтиме до мети? А може для кожного з них- це політичний шлюб за розрахунком аби бодай якось знову потрапити до давно насидженого, але такого м"якого і теплого депутатського крісла?

15.Чи є у партії (у політпроекту-ні!) якась ідеологія? Якщо так, то яка?

16.Чи живуть члени партії згідно з проголошуваними програмними постулатами і оприлюдненою декларацією про доходи? Якщо діючий депутат заявляє, що не має ні машини, ні дачі, а єдину квартиру-хрущівку в провінції отримав у спадок від покійної бабусі, то чи є підстави вірити його передвиборчим обіцянкам?

17.Чи намагалися ці кандидати вас тепер або колись купити? Що пропонують в обмін на ваш голос? А може ви вже віддавна ходите (ходили) на їхні мітинги за 50 гривень?..

18.Якщо партія була (або є) вже у владі, то чи мала вона можливість тебе купити? Витрачання коштів з держбюджету на дрібні соціальні подачки, що не перевершують інфляції, замість давно назрілого реформування усіх галузей народного господарства- це, на вашу думку, не підкуп?

19.Звідки ви черпаєте інформацію про політиків? Чи це різні джерела, чи єдине, чи є серед них незалежні (хоча б більш-менш)? Чи були ви на зустрічах з кандидатами? Чи знаєте когось з партійців особисто?

20.Чи мають ваші обранці шанси бути обраними до ВРУ? Якщо вам (куму, сусіду, колезі, соціологам, журналістам тощо) здається, що ні, то чи готові ви проголосувати за вже добре відомих вам і цілком прохідних покидьків?

Словом, вирішувати вам. І тільки вам! Як і жити наступні 5 років...
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: ВИБОРИ 2012
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.