Розвиток підприємств, де можлива праця людей з обмеженими можливостями

01 жовтня 2012, 11:29
Власник сторінки
0
273

Україна нині переживає не найкращі часи. Доволі низьким залишається рівень соціальних гарантій, поширюється безробіття, дискримінація, зубожіння.

Надзвичайно гостро це доводиться переживати саме тим громадянам, у яких обмежено здоров’я, порушена орієнтація, рухові функції, інтелектуальні здатності, сприйняття.

Законодавством України працевлаштування інвалідів гарантовано. Але відсутність у людини з особливими потребами належної професійної підготовки, неадекватність наявних знань, умінь, навичок вимогам ринку праці робить шанси інваліда на працевлаштування мізерними. Це означає, що про активне (не говорячи вже про повноцінне) життя і діяльність можна лише мріяти.

Між тим людина з особливими потребами повинна мати можливості реалізувати свої творчі і виробничі здібності. На це мають бути орієнтовані індивідуальні програми реабілітації інвалідів. Наявність фізичних вад не повинна обмежувати право особи працювати в організаціях і на підприємствах зі звичайними умовами праці, при бажанні і за наявності сил займатися трудовою діяльністю, що не заборонена законом.

Має з більшою результативністю запрацювати система квотування робочих місць для інвалідів. На часі - розвиток гнучких нетрадиційних форм зайнятості інвалідів. Люди з обмеженими можливостями нарівні з іншими членами суспільства могли б працювати, зокрема, в сфері комп'ютерних технологій, займатися посильною надомною роботою. Змінити своє життя можна, аби було бажання і надійна підтримка з боку держави, влади, суспільства.

Ліберальна партія України буде ініціювати впровадження дієвого механізму забезпечення виплати державних соціальних гарантій кожному громадянину України, який потребує соціальної допомоги, через залучення їх до соціальних робіт, якщо вони будуть на це спроможні. Якщо Ви підтримуєте ці ідеї, голосуйте за ЛПУ 28 жовтня 2012 року.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Ліберальна Партія України,ЛПУ,Либеральная партия Украины
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.