Скільки коштує Віктор Федорович?

01 жовтня 2012, 20:02
Власник сторінки
Студент-журналіст
0
577
Скільки коштує Віктор Федорович?

Наскільки Президент є "дорогим" для нас. "Дорогий" - омонім. Його значення кожен обирає сам.

Але мова в цьому матеріалі піде не про вартість "діяльності Віктора Януковича" для державного бюджету України. Всі і так знають - 124 мільйони умовних одиниць за 2011-ий рік, або ж 675 середніх ЩОМІСЯЧНИХ зарплат українця на один день. За цим показником наш очільник займає 3-ю позицію у світі. Більше тільки у Барака Обами (1275) та тодішній (розрахунки за 2011-ий рік) Дмитро Мєдвєдєв - 977. Але ж там населення - у одного 308 мільйона, а у іншого - 142. Погодьтеся, що це не наші 45 мільйонів хороших громадян.


Цікаво те, що наш Ґарант "їсть" більшу частину нашого ВВП, ніж хто-небудь з його колег (не беручи недемократичні країни, в основному на африканському континенті).  Причина цього - 50 млн $ зі всього бюджету на утримання йде на додаткові видатки, яких не було у попередників колишнього донецького губернатора - аренда літаків, вертольотів і розбудова резиденцій. І саме про ці "гостьові будиночки" буде розмова.

Найсвіжіша інформація - на будівництво корпусу для охоронців в державній резиденції "Синьогора" виділено майже 24 мільйони гривень. Ось така "дорога охорона" виявляється у Віктора Федоровича. Та й сам комплекс вже "потягнув" на 211 мільйонів гривень з кишень українських платників податків. Не знаю чи багато будівельників прочитають це і не можу передбачити їхню реакцію. Можливо деякі скажуть - "всього 24 мільйони!? Якраз на будівництво нормального будиночку". Від деяких може бути лунати - "чверть сотні мільйонів??? Та це ж божевільна сума!". Я не є експертом в галузі будівництва та ремонту. Але я можу зайти на сайт держзакупівель і перевірити - а що можна було б зробити на 23 800 000 грн.

Переглядаємо вищезгаданий "Вісник державних закупівель". Відразу, що кидається в очі - будиночок для охорони є відносно дорогим - наприклад,  для капітального ремонту двох шкіл Черкащини - потрібно десь 6 700 000 грн. Є ремонти "подешевше", але не такі суттєві. Пропускаємо повідомлення про ремонти доріг - після матеріалу Наших грошей  думаю, що там багато грошей "кудись діваються". Одночасно сподіваюся, що з проекту "газифікація села Круглик та вул.Перекопської в селі Старі Валки Валківського району Харківської області" не вкрадеться жодної з 2101513 гривень.

Куди люди без води? Тому наступним пунктом прописуємо будівництво водогону на Чернігівщині. Таким чином шалька терезів з витратами на будинок сек'юріті ще є важчою, але на іншій вже 11 100 000 грн. Переглядаємо, ще декілька схожих ремонтів на ті, що ми вже виконали. Серед замін покриття доріг знаходимо ремонт бульвару Давидова у Києві - без нормального бульвару життя не буде. Тому - плюс 3 200 000 українських гривень.

"Харківсвітло" проводить поточний ремонт об'єктів зовнішнього світла на 250 000 - не хочемо ходити темними вулицями. Тому що можуть вкрасти шапку ще. А красти - це погано. Ніколи злодій не виросте в нормального громадянина . Ніколи не займе ніякого державного посту. Тим паче високого рангу. Таких прикладів я не чув. Слава Богу у нашій країні такого немає.

Без нормального функціонування каналізаційних систем неможливе сучасне життя. З-за цього - ще 2 300 000 на ремонт цього комплексу на Донеччині. І загалом вже майже 17 млн гривень витрачено. Але вартості будинку для охорони ще не "переплюнули". Навіть не знаю, що там за будівля. Сподіваюся, там не буде невиховано дорогих деталей, як у "Хонці", де проживає Віктор Федорович.Фото Української правди.Але ж ми, громадяни України, можемо не турбуватися - такої розкоші немає у власності Президента. Адже хазяїном цієї казки є "Танталіт". Пишу це для цього, щоб сьогодні заснути. Адже чи виконають свої обіцянки депутати, чи відмінять криміналізацію наклепу не знаю, а отримати судимість не хочу. Ніякого наклепу.  Але погуглити "Танталіт" незаборонено, а навіть і бажано.

На віртуальному рахунку маємо ще 7 мільйонів. Але цієї суми не вистачить вже на газифікацію ще декількох сіл у Криму. Втім можна провести комплекс дій по берегоукріпленню річки у Чернівецькій області - краще зараз викласти 5,5 мільйона, ніж потім, не дай Бог, ліквідовувати щось. Витрачаємо 150000 на ремонт в одній з лікарень Луганщини і отримуємо решту - один мільйон триста тисяч гривень. Сувора звітність за державні кошти, тому така величезна сума не може кудись подітися. Можна, наприклад, віддати їх на розмови Віктора Федоровича. У прямому розумінні - Розмови президента

Полиставши декілька сторінок все-таки  доводиться "зайнятися ремонтом доріг". Беремо відносно недорогий об'єкт - дороги міста Макіївка. Але всеодно залишається 550 тис грн. Довго можна думати в що вкласти півмільйона. Можна купити люстру, як у Януковича (приблизна вартість 350 тис грн). Хоча ні. Це дорого. Краще придбати хороший годинник, тисяч десь за 250 000. За порадою  звернутися до Президента. Він, людина розумна, тому довіримося його вибору - Годинник за чверть мільйона

Довго ламав голову над тим куди ще подіти 300 000 грн. Виявилося, що 340 цих місячних мінімумів не вистачить Гаранту навіть на один день. Виявляється, що Президент "дорогий" для нас. А в якому сенсі вживати останнє слово, що в лапках - право Ваше, панове українці.

Євген Руденко

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Янукович,резиденція,вісник державних закупівель,хонка,держбюджет
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.