Зброя тероризму в руках Сильних світу цього

08 жовтня 2012, 20:06
Власник сторінки
Студент-журналіст
0
465
Зброя тероризму в руках Сильних світу цього

Чи може смерть сотень тисяч безневинних людей, бути комусь "корисною"?

Початок 2011-го року, США – рейтинг Барака Обами падає до 40 %. Держборг загрожує дефолтом. Президент йде на умови Конгресу, тим самим не виконуючи свої передвиборні обіцянки. Збільшується безробіття, ситуація в штатах стає дуже спекотною, всією країною проходять масові протести, на яких лунають не тільки економічні, а й політичні лозунги. Експерти прогнозують, що якщо не вдатися ні до яких дій, то акції суспільного невдоволення можуть заполонити всю країну. Позиції влади слабшають. Відчувається "передреволюційний" державний стан.


Але відбувається неймовірне – з першого травня всі 50 штатів консолідуються, починаються масові,  «вже» гуляння, всі в ейфорії, в безмежному щасті, ніхто й не згадає про проблеми. Триста мільйонів, як одна велика сім'я радіє спільній радості. Рейтинг першого в історії чорношкірого очільника штатів просто злітає вверх. Що ж таке сталося? Невже Барак винайшов ліки від СНІДу? Та ні. Тут дещо цікавіше...

Тепер знає весь світ – за особистим наказом Обами був вбитий терорист номер один, власник найдорожчої голови (це я про суму, яку обіцяло ФБР за інформацію, щодо його місцезнаходження) лідер терористичної організації Аль-Каїда і взагалі нічний кошмар та головний страх американців - Усама Бен Ладен. Відомий всім, як організатор терактів у Нью-Йорку 11 вересня 2011 року. Як вбивця більше п'яти тисяч американців. Американців, що працювали у Всесвітньому економіному центрі. Американців, що розвивали свою країну. Цвіт нації, так би мовити.

Так, саме цей Усама. Одіозний бородатий чолов’яга, якого шанують у нього на Батьківщині. Але шанують не за вбивства тисячі людей, а за те що допомагав простому люди – фінансував риття скважин з питною водою, купував ліки дітям й всім іншим, хто не міг собі такого дозволити. Ні, він не був хорошим. Він співпрацював з терористами, фінансував їх. З самого початку був одним з ідейних натхненників Аль-Каїди. Але цей афганець став дійсно відомим, лише після того, як взяв на себе відповідальність за теракт 11 вересня 2001-го року.

Такого його знає більшість. А чи знає більшість про існування такого документального фільму, як «Дух часу», де ставиться під дуже великий сумнів організація трагедії у Нью-Йорку цими талібами? Чи знає більшість про існування ще одного документального доробку відомого американського політичного активіста Майкла Мура «Фаренгейт 9\11», де розказується про дружбу між сімями Бушів й Бен Ладенів. Так-так – саме про давні дружні стосунки і бізнесові операції цих двох кланів? Чи вірить більшість, що розправа  над Усамою сталася так фантастично вдало для Президента США? Чи знає більшість?

Звичайно, ні. Адже сильним світу цього не потрібно, щоб це стало відомим. Управляти легше несвідомою, незнаючою масою. Безправною масою. Після, так би мовити, терактів 11 вересня, вся світова громадськість підтримала законопроект американського конгресу про "запобігання розвитку світового тероризму". Цей законопроект взятий в лапки, адже це зброя. Так, це вбивча сила, яка напряму й не може вбити людину, але здатна покінчити з головним американським державотворчим чинником - демократією. І відтепер брава американська армія має право вдертися до будь-якої оселі на території одного з 50-ти штатів лише обґрунтовуючи це «підозрою» в тероризмі. Відносна свобода для військових, чи не так?

Війна завжди була комусь вигідна. І це я говорю не про учасників. Найчастіше зі збройних виступів мають зиск сторони, що не задіяні у перестрілках та рукопашних боях. Збройні заводи та паливні корпорації - для них війна час великих грошей, так само, як для власників ЗМІ передвиборні гонки. Нічого окрім бізнесу. Людські життя вимінюються на матеріальні блага - ця істина звучить страшніше, ніж сміливі вислови найцинічніших сучасників.


Чому від нас це приховують? Так найбагатші ж особи світу, яким вигідна будь-яка війна водночас є й власниками найбільших медіа. Хто володіє інформацією, той володіє світом. Рокфеллер, Ротшильд й всілякі інші багатії. Ці всі розмови про золотий мільярд. Чутки про штучне походження вірусів, що час від часу «зачищають» населення Землі. Більшість з нас про це чули. Але відбувається те, чого боявся Олдос Хакслі, у своєму творі «Повернення в прекрасний новий світ» - людство потерпає не від незнання, а від перенасичення інформації – «правда потоне у світі непотрібного інформаційного шуму».

Чи згадаємо ми, що на території Іраку так і не знайшли зброї масового ураження? Чи згадаємо ми, що в Лівії, де був один з найкращих рівнів життя у світі, тепер немає стабільності й розвитку?

Що таке взагалі світовий тероризм? Чи є люди, що готові просто вкладати значні суми для вбивства інших людей? Чи можуть мати якусь вигоду мусульмани від знищення «невірних»? Мусульмани, як і в Пакистані, Афганістані, так і жителі європейських країн. Мусульмани, що приїжджають на історичну чужу землю і не хочу жити за встановленими на цій території канонами? Ті мусульмани, які настільки «набридли» норвезькому Андерсу Брейвіку, що він почав проти них війну. До речі, поки що, я не піддаю сумніву тільки його терористичну діяльність. Саме цей тероризм, якщо можна так висловитися, є найчистішим - тероризм ідейний. Його вже не купиш ні за які долари. Він набагато страшніший.

Чи не може стереотип-портрет чоловіка в білому одязі, з якоюсь білою замотаною тканиною на голові бути просто зручною маскою для можновладців світу? Чи не може тероризм бути вдалою політтехнологією? Чи не може, не дай Бог, влада сама влаштовувати "спектаклі"? Але ж, на відміну від театру, після завершення вистави всі вбиті не встануть і не поклоняться глядачам. Чи не може це виявитися страшною правдою? Що було в Росії в 99-ому? Що врешті-решт було нещодавно в Дніпропетровську?

В світі є проблема світового тероризму? Я, маю ствердну відповідь, але як журналіст не можу її навязувати. Потрібно вміти думати, а не боятися. Проінформований, значить озброєний.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: США,Барак Обама,тероризм,мусульмани,Андерс Брейвік
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.