Українській молоді - гідні умови навчання!

02 жовтня 2012, 17:01
Власник сторінки
Голова підкомітету з питань контролю та законодавчого забезпечення регулювання ринків фінансових послуг
0
201

WI-FI - у кожний ВНЗ!

Я очолюю молодіжну організацію все більше десяти років.

 Працюючи  з молоддю щодня, я маю змогу бачити усі її потреби, проблеми, негаразди.

Вони відомі мені не з папірців, або чиїхось розповідей – я бачу їх зсередини. Без прикрас і перебільшень. В освітніх осередках України протягом тривалого часу  назріває криза невідповідності потреб і можливостей. Перш за все, я маю на увазі технічне забезпечення вищих навчальних закладів.

Технічний прогрес за своїми темпами випереджає усі прогнози. Молодь –  попереду цього прогресу, адже стає його учасником першою.

Не можна закривати очі на всі ті процеси, що відбуваються у світі, і продовжувати жити так, начебто нічого не відбулось і не змінилось за останні кілька років. Ми живемо в інформаційному суспільстві і повинні адаптуватись до тих умов, які воно диктує.

Нещодавно  «Молоді регіони» звернулись до Міністра освіти України Дмитра Табачника  з проханням  допомогти вирішити питання безкоштовного бездротового інтернету  у вищих навчальних закладах. У цьому є нагальна потреба, адже наявність WI-FI дозволить оптимізувати навчальний процес  та зняти безліч бар’єрів, які зараз стоять на його шляху.

Пора поглянути правді у вічі –  сучасний студент не живе у бібліотеці. Так, він може звернутись до бібліотечного фонду у вихідні, але сучасний темп життя майже унеможливлює таку можливість у будні, під час навчання.

Давно минули ті часи, коли найновішу інформацію можна взяти з підручника. Тепер все більше простору для отримання актуальної інформації надають інтернет-жерела та електронні фонди.

Українські студенти неодноразово висловлювали свої побажання, щодо покриття територій навчальних корпусів WI-FI.  І я повністю підтримую їхню ініціативу добитись того. Що вже набуло статусу норми у всьому цивілізованому світі.

Якість сучасної освіти багато в чому залежить від доступу до інформації. Тому потрібно зробити усе можливе, щоб зробити навчальний процес більш комфортним.

 Міністр освіти Дмитро Табачник  розділяє цю точку зору, тому  підписав рекомендаційний лист ректорам вузів, щоб ті почали займатись питанням  безкоштовного Wi-Fі для українських студентів.  

Я певен: Wi-Fі  у вищих навчальних закладах – це новий крок до підвищення якості навчального процесу. Чим швидше ця ініціатива набуде реального втілення – тим краще для студентів України.

Наразі студенти отримали реальний шанс на поліпшення технічного оснащення у ВНЗ. Навіть якщо впровадження WI-FI розпочнеться з самих лише бібліотек, це вже суттєво поліпшить ситуацію!

Так само Wi-Fi потрібують і гуртожитки, адже студентам потрібно готуватись до занять.

Українській молоді потрібні  гідні умови навчання. Вона на це заслуговує!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.