Білоцерківці у Денвері. Світ на лопатках

03 жовтня 2012, 20:55
Власник сторінки
журналіст, волонтер, видавець, голова Білоцерківської "Просвіти"
0
390
Білоцерківці у Денвері. Світ на лопатках

28 разів звучав Гімн України у далекій Америці на честь наших земляків.

15-16 вересня у м. Денвер США у складі збірної команди України, на XIV-му Чемпіонаті світу з карате за версією FSKA білоцерківські каратисти, вихованці Асоціації традиційного карате-до, вибороли 28 медалей різного ґатунку.

У змаганнях взяли участь спортсмени з 21-ї країни світу. У загальнокомандному заліку Україна посіла ІІ місце. Серед володарів синіх поясів у своїх вікових категоріях нагороди отримали: Данііл Лентюгов – золото (ката інд. 11-12 р.), срібло (куміте інд. 11-12 р.), бронза (куміте командне, чоловіки до 16р.); Валерія Новохацька – 2 золотих медалі (ката мікс, до 16 р.; ката мікс 21 р.+), 2 бронзи (ката інд.11-12 р.; куміте інд.11-12 р.);  Олексій Штика – золото (ката командне, чоловіки до 16 р.), срібло (ката інд. 15-16 р.), бронза ( куміте командне, чоловіки до 16 р.).

Серед коричневих поясів у вікових категоріях 13-14 рр. та 15-16 рр. Богдан Новохацький здобув 4 золотих нагороди (ката інд.15-16 р.; ката командне чоловіки до 16 р.; ката мікс до 16 р.; ката мікс 21 р.), 2 срібних (ката інд.13-14 р.; куміте інд.13-14 р.); одну бронзову нагороду (куміте командне, чоловіки до 16 р.). Ілля Новохацький 4 золотих медалі (ката інд. 13-14 р.; ката командне, чоловіки до 16р.; ката мікс до 16 р.; ката мікс 21р), 2 бронзи (куміте інд. 13-14 р.; куміте командне, чоловіки до 16 р.).


Успіх родини Новохацьких у командних ката мікс серед дорослих спортсменів став приємним сюрпризом для української збірної.

У категорії чорних поясів чотирнадцятирічний білоцерківець Владислав Бульда виборов 4 золотих нагороди (ката інд.13-14 р.; ката інд.17-18 р.; ката командне чоловіки 21 р.+; куміте інд. 13-14 р.) та одну бронзову медаль (куміте командне чоловіки до 16 р.). Після виступу в категорії 17-18 років, де наш спортсмен став найкращим та отримав найвищі оцінки суддів, Влад приймав поздоровлення не тільки від товаришів по команді, а ще й від своїх супротивників на татамі. Головний суддя змагань поставив йому найвищий бал. Багато хто не міг повірити, що хлопцю тільки 14 років. Безліч запитань було: «У кого ти тренуєшся?»


Своїми успіхами  білоцерківські каратисти завдячують своєму тренерові Володимиру Івановичу Бруньку, заслуженому тренеру України, майстру спорту України, володарю чорного поясу 5 ДАН, старшому тренеру збірної команди України по ката, президенту Асоціації традиційного карате-до м. Білої Церкви. Ще влітку ми писали про складнощі з фінансуванням поїздки нашої команди до далекого Денвера. А тепер хто скаже, що кошти були витрачені даремно? Адже 28 разів звучав Гімн України у далекій Америці на честь наших земляків. Добре, що усе добре закінчилося і наші земляки повернулися звитяжцями, та стає соромно за країну, в якій переможці елітних змагань тренуються у залі, в якій немає навіть гарячої води.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Америка,карате,Біла Церква,чемпіонат світу
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.