Проблеми пенсійної системи треба вирішувати невідкладно

08 жовтня 2012, 13:35
Власник сторінки
0
179

За офіційними даними у нашій країні на десять працівників - дев’ять пенсіонерів. Кожного року частка осіб пенсійного віку в державі зростає.

Це відбувається, головним чином, через те, що нація старіє. Є й ще один чинник – більше ніж сорок відсотків працівників добувної промисловості і не менше шести відсотків працівників переробної промисловості стають пенсіонерами на десять років раніше, ніж за звичайним пенсійним графіком. Балерини, далекобійники, текстильниці, шахтарі, міліціонери, військові, працівники спецслужб, представники інших професій мають право стати пенсіонерами завчасно. Наділені правом вийти на пенсію за віком на пільгових умовах і чорнобильці.

Суспільство час від часу лякають неспроможністю Пенсійного фонду, але це повинно мало турбувати людей, які пропрацювали усе життя і мають право на забезпечену старість. Не менше третини працюючих чоловіків і приблизно чверть працюючих жінок півжиття провели умовах, які не відповідають ні санітарним, ні гігієнічним нормам. Тому держава має певним чином відшкодувати втрачене здоров’я - пільговою пенсією.

Такий підхід до вирішення складної проблеми вважається традиційним. Але чи правильно чекати пенсійного віку, аби отримати компенсацією за складний характер роботи, працю у шкідливих умовах, занизьку заробітну плату? Правильніше, розумніше було б створити умови, аби людина на робочому місці не втрачала здоров’я, більш тривалою був би активний період її життя.

Настав час викоренити систему «чорних» і «білих» пенсіонерів. Нині ж «чорному» пенсіонеру нараховують пенсію у відповідності із загальнопенсійним законом, а привілейованому - за нормативними й правовими актами.

Реальністю у найближчі десять років стане стан справ, коли пенсіонерів буде більше, ніж працюючих. Неухильно зменшується чисельність осіб працездатного віку. Часу на реформування пенсійної системи залишається обмаль, і займатися цим мають справжні професіонали - представники Ліберальної партії України.

Ліберальна партія України здатна забезпечити впровадження дієвого механізму контролю за нарахуванням та адресною виплатою державних соціальних гарантій кожному громадянину України, які потребують таких гарантій. Має запрацювати дієвий механізм забезпечення виплати державних соціальних гарантій кожному громадянину України, який потребує соціальної допомоги. Якщо Ви підтримуєте ці ідеї, голосуйте за ЛПУ 28 жовтня 2012 року.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: лібералізм,вибори -2012,Ліберальна Партія України,ЛПУ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.