Багатодітним родинам потрібні не подачки, а реальна допомога

11 жовтня 2012, 14:34
Власник сторінки
0
251

Союз чоловіка і жінки споконвіку вважали святим, родину й сьогодні називають основою суспільства.

Втім, держава за нинішніх умов проблемами демографії країни опікується не надто, і лише на батьків покладається відповідальність за появу, виховання дітей, їх розвиток.

У нашій країні сім’ю, в якій підростають трійко та більше дітей, вважають багатодітною. Але основою добробуту країни такі родини не стали, хоч суспільство і схиляється до позиції, що аборти є неприпустимим злом. Між тим існує немало супротивників сімей з великою кількістю дітей, які вважають, що через непередбачуваність життя у сучасних умовах треба зважувати на дохід родини і намагатися обмежувати кількість дітей, які здатна виростити конкретна сім’я. На щастя, батьки багатодітної родини, зазвичай, є людьми віруючими і, як правило, сподіваються на Божий промисел.

Втім, своє вагоме слово мала б сказати держава, адже на сьогодні дотації і допомоги, які виділяються багатодітним сім’ям, просто неадекватні реальним умовам. Настав час інтегрувати стандартні програми допомоги у програми стимулювання. Можливо, багатодітним родинам потрібна допомога в організації сімейного бізнесу. У дітях змалечку буде виховуватись бажання родиною, спільно, створювати свою справу, а не чекати подачок. Буде піднесена значимість спільної сімейної справи, формуватиметься суспільство активних, діяльних людей.

Ліберальна партія України вважає за потрібне затвердження соціальних стандартів для громадян України на рівні не нижче за середньостатистичні показники індексу ООН людського розвитку. У кожного громадянина України має бути достатнім його життєвий рівень, який включає достатнє харчування, одяг, відпочинок, надання медичних послуг, освіти тощо. Має запрацювати дієвий механізм забезпечення виплати державних соціальних гарантій кожному громадянину України, який потребує соціальної допомоги. Якщо Ви підтримуєте ці ідеї, голосуйте за ЛПУ 28 жовтня 2012 року.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: лібералізм,ВИБОРИ 2012,Ліберальна Партія України,ЛПУ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.