Утворити окремий Парламент і проігнорувати Верховну Раду .

12 жовтня 2012, 16:30
Власник сторінки
Юрист, автор радикальної програми реформ і нової Конституції України.
0
1363
Утворити окремий Парламент і проігнорувати Верховну Раду .

Український Дім - там має бути штаб революції і формуватися справжня народна влада. Але бачу, що опозиція на таке не здатна - це має зробити народ.

Нові вибори не мають сенсу без нової концепції законодавчої влади і без нового закону про вибори, де не буде голосування анонімними закарлючками, партійних списків та інших цинічних шахрайських прийомів; де буде запроваджено виборчий ценз, голосування підписами на іменному бюлетені, будуть високі вимоги щодо освіти, кваліфікації - компетенції депутатів.

Пропоную:  

утворити окремий - народний парламент і там приймати свої закони. Його можна зробити на базі Революційної Ради Народу України. 
https://www.facebook.com/groups/RNR.Ukraine/
Такий парламент може стати каталізатором конституційних реформ і активним центром реального спротиву партійній диктатурі. 

Потрібно таким способом проігнорувати  Верховну Раду і сформувати справжню - народну опозицію. Народ почне підтримувати таку нову владу. Виникне якесь двовладдя, почнеться загострення конфлікту між народом і режимом. В кінцевому результаті це приведе до нового Майдану і полегшить перехід міліції на сторону нової влади.
 

Якщо не впровадимо цю концепцію законодавчої влади, то й надалі будемо жити в цій державі - тюрмі, де адміністрація - це кримінальні авторитети, а їх закони - це "воровские понятия". Оголошуємо: 

 ( не забудьте поставити лайк, якщо подобається )


 Народний Парламент України має складатися з 2 палат:   

Ради Громад - (юридична освіта не обов'язкова)  у якій має бути забезпечено пропорційне представництво усіх областей, Криму та 50% жінок. Народ (наприклад через обласні ради) повинен мати право відкликати депутата Ради Громад в разі незадовільної його роботи. 

Ради Юристів - буде складатися з фахівців в області права. Голова Парламенту (законодавчої влади) - повинен обиратися Народом і мати право звільнити з роботи депутата - юриста, який не може виконувати роботу законодавця.

_________________________________________________________________________

Рада Громад - це орган найвищої влади - Влади Народу.

Має здійснювати свої конституційні повноваження тільки шляхом референдуму на підставі конституційного закону та актів конституційного законодавства.

Завдання Ради Громад:

- формувати законодавчі ідеї та приймати рішення, які не вимагають юридичних знань, (наприклад про пенсійний вік);      

- контролювати обрану владу;

- подавати законодавчі ідеї (законопроекти) до Ради Юристів;

- виносити питання на референдум;

- формувати і контролювати ЦВК.

_________________________________________________________________________

Рада Юристів - це професійна законодавча влада.

  має формуватися на конкурсній основі із числа талановитих юристів, які мають вищу юридичну освіту, досвід практичної роботи, наукові розробки з написання проектів законів - доказали здатність виконувати функції законодавців.

Персональний склад і кількість депутатів Ради Юристів затверджує Голова Парламенту.

 Їх завдання - приймати ті закони, які вимагають високої кваліфікації та компетенції юриста. (Наприклад зміни до кодексів чи закону Про міжнародне приватне право).

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Додаткове пояснення:

Парламент не має права втручатися в діяльність керівників обраних народом гілок влади.          

Повноваження кожної палати має бути врегульовано конституційним законом.

В деяких випадках рішення мають прийматися двома палатами, коли йдеться про підписання чи ратифікацію важливого договору з іншою державою (наприклад газовий контракт з Росією).

Пропонується: кількість депутатів: по 150 - 200 осіб у кожній палаті. 

 Кожна палата повинна мати Спікера для організації роботи і сесій. 

Голова Парламенту затверджує процедуру - порядок обрання обох Спікерів та відповідає за роботу Парламенту.

Має бути затверджена процедура оновлення складу Парламенту - наприклад, щорічна ротація до 20% його складу з метою заміни окремих депутатів в разі неефективності їх роботи, ухилення від роботи чи неможливості виконувати повноваження. Це дасть змогу плавно оновлювати склад Парламенту без періодичного паралічу його роботи чи суттєвого стресу в період після перевиборів.

Логіка 2 - палатної структури Парламенту пов'язана з тим,  що законотворчий процес будівництва держави складається з двох основних частин:

1. Пошук і пропозиція правильної законодавчої ідеї.                                                                                                                                            2. Написання - реалізація цієї ідеї у правовій формі закону.

1 - це подібно до купівлі матеріалів для будівництва будинку - кожен може купити. Тому кожен громадянин повинен мати право подати законодавчу ідею до органів влади, а держава повинна його навіть заохотити - заплатити йому премію, як за винахід чи раціональну пропозицію, якщо закон буде впроваджено.

2 - це будівництво самого будинку (держави) - що можуть зробити тільки високо - кваліфіковані юристи -будівельники під керівництвом начальника будівництва, як головного контрактора - Голови Парламенту.

Проект будівництва цього будинку - держави називається Конституцією. 

Для того, щоб у державі комфортно жилося її громадянам, конституція має бути ними затверджена : шляхом референдуму компетентних громадян - не всіх, а які розуміються в будівництві. 

Сама конституція має бути написана талановитими архітекторами - юристами.

Від  Zinoviy Andrukhiv  - Парламент України - Рада Громад (Файли) · 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: законодавство,парламент,опозиція,законодательство,вибори,громадянське суспільство,громадська рада,громадянська позиція
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.