Економічна безпека

13 жовтня 2012, 11:19
Власник сторінки
0
207

Останнім часом провладні канали в Україні постійно говорять про покращення внутрішньої економічної ситуації й, відповідно, зміцнення економічної безпеки країни.

Але давайте згадаємо, що є показниками економічної безпеки держави? Основними з них, що свідчать про стан економічної системи в цілому, є зростання ВВП, рівень і якість життя більшої частини населення, а також його майнове розшарування, рівень інфляції та безробіття, структура та криміналізація економіки. Також варто згадати про витрати на науково-дослідні роботи, конкурентоспроможність, залежність країни від  імпорту, внутрішній і зовнішній борг держави. Що можна сказати про всі ці показники в Україні сьогодні?

Навіть без статистичних досліджень щодо рівня ВВП, кожен з жителів країни може сказати, що обіцяне покращення поки що не настало. Чимало підприємств працюють зі збитками або ж з невисокою рентабельністю, чимало людей не мають роботи, а більша частина зайнятого населення отримує зовсім невисоку плату, яка дозволяє їм ледь-ледь животіти, відмовляючи собі навіть у необхідному.

В Україні є чимало зовсім бідних регіонів, де практично все населення живе за межею бідності. Це стосується і працюючих людей, і сімей з дітьми, і пенсіонерів, яким не вистачає державних пенсій навіть на ліки та оплату житла. При цьому криміналізація економіки продовжує зростати. Також стрімко збільшується внутрішній та зовнішній борг нашої держави. Хто буде віддавати ці борги? Наші діти?

Що вже говорити про розвиток науки, культури та мистецтва, на які і раніше не виділялося достатньо коштів, а нині ці галузі просто занепадають.
Держава ж продовжує вичавлювати всі соки з підприємств та підприємців шляхом здирання  великої кількості непомірних податків. Залежність економіки країни від імпорту також продовжує збільшуватись. В Ліберальній партії України переконані, що так продовжуватися не може. Є справді дієві механізми забезпечення економічної безпеки держави й потрібно почати втілювати їх у життя.

Ліберальна партія України шляхом впровадження дієвого механізму координації між силовими та контролюючими відомствами України, забезпечить захист життя, здоров'я, прав і свобод громадян, їх власність, у тому числі інтелектуальну, інформаційну і економічну безпеку, природне середовище, громадський порядок, суверенітет і територіальну цілісність України від будь-яких протиправних посягань. Якщо ви поділяєте цю думку, голосуйте за Ліберальну партію України.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: лібералізм,ВИБОРИ 2012,Ліберальна Партія України,ЛПУ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.