Інше життя інваліда

14 жовтня 2012, 17:48
Власник сторінки
0
243

Інвалідом заведено називати людину, яка відрізняється поміж інших можливостями її реалізації у житті і діяльності.

Суспільство накладає для такої особи певні обмеження через її фізичні, розумові, сенсорні або психічні відхилення. Але проблему варто розглядати ширше. Людину з функціональними обмеженнями зазвичай відрізняє занизька самооцінка через суспільну дискримінацію. Від новонародженого інваліда нерідко відмовляються батьки. З часом може початися справжнє таврування медичним діагнозом.

Рано чи пізно функціонально неспроможна людина стикається з відсутністю рівних можливостей щодо отримання освіти, нерівністю на ринку праці; загальною ізольованістю у соціальному середовищі.

З кожним роком в Україні зростає кількість людей із функціональними обмеженнями. Дається взнаки суттєве зниження рівня медичного обслуговування, зростання алкоголізму і наркоманії. Підвищується екологічна небезпека, знижуються можливостей повноцінного відпочинку і харчування, погіршуються умови праці.

Представники Ліберальної партії України виступають за зміну такого стану речей. Держава має розробити умови для якнайповнішої соціальної реабілітації, соціалізації, адаптації інвалідів. Треба опрацювати систему матеріальної і духовної психолого-педагогічної допомоги тим, хто цього потребує. У суспільстві не повинно бути людей другого сорту. Це означає, що громада повинна адаптувати свої стандарти до потреб людей із інвалідністю, зробити так, аби інваліди мали змогу жити незалежним життям.

Варто нарешті визнати універсальну цілісність кожної особистості, усунути штампи масової психології, розвіяти забобони суспільства.

Ліберальна партія України вважає за потрібне затвердити соціальні стандарти для громадян України на рівні не нижче за середньостатистичні показники індексу ООН людського розвитку. У кожного громадянина України має бути достатнім його життєвий рівень, який включає достатнє харчування, одяг, відпочинок, надання медичних послуг, освіти тощо. Має запрацювати дієвий механізм забезпечення виплати державних соціальних гарантій кожному громадянину України, який потребує соціальної допомоги. Якщо Ви підтримуєте ці ідеї, голосуйте за ЛПУ 28 жовтня 2012 року.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: ВИБОРИ 2012,Ліберальна Партія України,ЛПУ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.