Розвиток культури

15 жовтня 2012, 09:54
Власник сторінки
0
154

Вважається, що культура у розумінні певної загальнолюдської і загальноцивілізованої цінності зародилася у часовому проміжку від півтора мільйонів років до нашої ери до 35 тисяч років тому.

Первинна культура при усій своїй тодішньої примітивності відрізняла людину розумну від іншого біологічного різновиду, адже вимагала підвищеної розумової і мозкової і активності.

Пройдено великий шлях, змінені сотні, тисячі форм, аби культура людства набула нинішнього вигляду. Не можна зупинити еволюцію культури, але на рівні керівництва окремої держави можна створити такі умови, коли рубаються на корені творчі починання, нівелюються культурні цінності, матеріальне ставиться вище за духовне.

Між тим майбутнє України, як вважають експерти, визначатиме саме національна культура. Можна передбачити й інше - стан соціальної і навіть політичної та економічної ситуації залежатиме від стану культури, духовності, національної суб'єктності і ідентичності, від того, яким буде процес національного розвитку.

…Культура є самотворенням нації у просторі і часі, її духовною суверенністю. Якщо влада цього не розуміє, вона приречена.

Усвідомлюючи свою колективну відповідальність перед суспільством та міжнародним співтовариством, Ліберальна партія України в своїй передвиборчій програмі визначає забезпечення досягнення в Україні «Цілей Розвитку Тисячоліття до 2015 року» одним із пріоритетних напрямків своєї діяльності. Ліберальна партія України вважає: щоб зайняти гідне місце в процесі глобалізації серед 193 інших країн світу, Україна зобов’язана сконцентрувати людський, науковий, виробничий, фінансові ресурси в пріоритетних напрямках з метою забезпечення сталого розвитку людини, громади та держави в цілому. Якщо Ви підтримуєте ці ідеї, голосуйте за ЛПУ 28 жовтня 2012 року.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: ВИБОРИ 2012,Ліберальна Партія України,ЛПУ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.