Єдині соціальні стандарти

17 жовтня 2012, 12:20
Власник сторінки
0
169

Численними міжнародними актами закріплено права людини. Ці права називають чи не найціннішим надбанням у правовому суспільстві.

Але існуючий стан справ у кожній окремій родині, її фінансові статки, так чи інакше пов’язані з загальною економічною ситуацію в державі. Об’єктивною реальністю став в Україні надзвичайно високий рівень розшарування населення за рівнем доходів, низький рівень оплати висококваліфікованої праці. Тож не варто дивуватись існуванню тіньової економіки і бажанню людей мати доходи, не задекларовані в податковій.

Спеціалісти констатують, що подальший розвиток соціальних відносин в Україні може відбуватись за двома можливими моделями: аристократичним або демократичним. Демократичний різновид відносин передбачає якнайповнішу реалізацію людиною свого потенціалу, скорочення розриву між бідними і більш забезпеченими верствами населення за рівнем життя, вагомі соціальні зобов'язання держави перед громадянами. Між тим існує тенденція щодо посилення так званої аристократичної моделі соціальних відносин із наявними проявами глибокої соціальної і економічної диференціації у суспільстві, передачею старшого покоління молодшим набутого соціального статусу, нерівними можливостями громадян щодо користування суспільною та державною власністю.

Чи варто дивуватись, що рівень життя в Україні не набагато кращий, ніж у слаборозвинених країнах? Економічний розвиток у нашій країні нині відрізняється низьким рівнем оплати праці, високою часткою доходів від підсобного особистого господарства, втратою матеріального стимулу до інтелектуальної, висококваліфікованої праці. Вже не можна не брати до уваги фактор засилля у духовній і політичній сферах великих фінансових груп.

Висококваліфіковані спеціалісти Ліберальної партії України розробили і мають на меті втілювати в життя політику сприяння економічному зростанню. Має підвищуватись платоспроможний попит. Потребує реформування система надання соціальних виплат громадянам. Вона має відбуватись на основі адресної соціальної допомоги бідним і малозабезпеченим громадянам. Варто удосконалили й значно посилити діяльність служб соціального захисту, аби боротьба з бідністю втратила свою декларативність і стала реальністю для конкретних людей.

Ліберальна партія України буде ініціювати затвердження соціальних стандартів для громадян України на рівні не нижче за середньостатистичні показники індексу ООН людського розвитку. Якщо ви поділяєте цю думку, голосуйте за Ліберальну партію України.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: лібералізм,вибори -2012,Ліберальна Партія України,ЛПУ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.