Правильна, органічна розбудова міст

18 жовтня 2012, 12:01
Власник сторінки
0
257

В Україні чимало красивих мегаполісів, міст, містечок та селищ, які вирізняються прекрасною архітектурою, пам’ятками старовини та мають велику цікаву історію.

В їх числі  – і столиця нашої країни, і невеличкі районні центри, де у старі часи побудували прекрасні церкви та костьоли, дворянські садиби й величні замки. На жаль, старовинні будівлі, навіть ті, що є архітектурними шедеврами та історичними пам’ятниками, в нашій країні не завжди зберігаються в належному стані. У держави та місцевих громад на це не вистачає коштів. Більш того, нині є не поодинокими приклади, коли старі будівлі руйнують тільки заради того, щоб побудувати нові торгові центри або поруч з ними зводять нові житлові будинки, які безнадійно псують історичний вигляд міст, а нерідко і пам’ятки архітектури також.

Що робити, аби в подальшому запобігти таким руйнаціям та споживацькому ставленню до народного багатства? Можна говорити про створення генпланів розбудови міст, як це робить нинішня влада та, навіть, примусити громаду працювати над цими планами, щоб пообіцяти колись втілити їх у життя. І можна на засіданнях місцевих рад продовжувати видавати дозволи на нове будівництво в історичних місцях тим, у кого на такі дозволи вистачає коштів чи зв’язків.

Але існують й інші шляхи. У всьому цивілізованому світі, наприклад, пам’ятки архітектури включені до туристичних маршрутів і не тільки є гордістю країни або міста, де знаходяться, але й приносять хороший дохід. Настав час і в Україні подбати про власний історичний спадок.

Ліберальна партія України ініціюватиме створення об’єднань підприємців у галузі будівництва (трести, виробничо-будівельно-фінансові об’єднання тощо) у рамках державно-приватного партнерства та спільно з органами місцевого самоврядування, що створить умови, які не дозволять спричинити збитки приватному інвестору (людині) при будівництві житла, а підприємству рейдерського захоплення з боку будь-яких третіх осіб, у тому числі контролюючих та правоохоронних органів.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: лібералізм,вибори -2012,Ліберальна Партія України,ЛПУ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.